Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolejna mizerna konstrukcja czy też hit sezonu?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolejna mizerna konstrukcja czy też hit sezonu?

Czyżby super wzmacniacz bez wad od Carton Audio?
    Może ktoś już miał okazje przetestować kit w praktyce? Szkoda, że nie dołączyli schematu, a może to jakaś nowatorska konstrukcja ;-)
    link:
    http://www.cartonaudio.com/modul_mos400.html

5 par tranów - robie wrażenie...
    SW, nie miałeś z nim styczności ?

Skomentuj

nie ale to kolejny lekko zmodyfikowany klon Holtona - przynajmniej tak mi sie wydaje

wzmacniacz wygląda zachęcająco - powiedział bym że nawet bardzo - cena do zaakceptowania

Skomentuj

Pytałem carton audio o schemat tego wzmaka i odpisali, że ta konstrukcja nie ma nic wspólnego z Holtonem.

[ Dodano: 2005-12-17, 13:27 ]
        Może nada się do moje suba? Potrzebuję 300W na 2ohm.

Skomentuj

zapytaj na jakich tranzystorach to jest - stawiam na IRFP240 i 9240

ps - niepowiedzą ci że to holton bo mogli by zostać posądzeni o kradziez praw autorskich

Skomentuj

holton to to nie jest, na oko wyglada ze tranzystory sa n i p kanalowe sterowane z opampa. Dziwi brak rezystorow zrodlowych co przy duzych rozrzutach mosfetow konczy sie czesto tragicznie. Moze wlasnie dlatego dali nadmiarowa ilosc tranzystorow przez co cena jest dosc wysoka.
            Parametry sa zbyt dobre tylko o jednym zapomnieli. Impedancja wyjsciowa zedu 0,3omac to tragedia! daje to wspolczynnik tlumienia tylko 13 dla 4om. Trzeba im napisac zeby dolozyli jeszcze jedno zero zeby bylo 0,03oma a w zasadzie dlaczego nie napisac 0,003oma :)
            Zabezpieczenie termiczne powinno byc w standardzie bo ten katownik to nie przekaze takiej mocy. Jak to ma byc profesjonal to jeszcze limiter mocy by sie przydal.
            Nie wiem czemu nei zrobili wzmaka na 2 czy 3 parach tranzystorow tylko od razu taki wynalazek. Tak to masz wybor albo pierdziawka na TDA za grosze albo kobyla za kupe kasy. A gdzie wzmaki dla ludzi? Moze to i lepiej, pewnie malo kto to kupi.

Skomentuj

Czaruję...
            X