Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośniki do komputera Logitech... buczy.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głośniki do komputera Logitech... buczy.

Jak je wlacze to cos buczy ..nie zaleznie od podpietego dzwieku do karty graficznej ...czy to wina wzmacniacza ?

jezeli tak to wyjme go z srodka i poprosze o pomoc w jego przekonstrulowaniu.
    Pewnie to ten przydzwiek 50Hz ... juz nie wspomne ze to totalne badziewie za 80zł
    ale do tej pory mialem jeszcze gorsze

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77689707

...suba zaraz przerobie bo to nie sub :) (nie wiedzialem ze to bedzie az takie badziwie)
    to nie wina sprzedawcy!
    a na elektronice sie nie znam :(

pomozcie cos z tym wzmakiem

przeczytalem ten topic ...
    http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.php?p=66593#66593
    i tak sobie mysle ze jak sie kupuje gotowy zestaw to powinnno byc wszysto OK

poprzednie glosniki tez tak buuczaly dopuki nie dostaly z piachy w strefie wzmacniacza

w pierwszy lub drugi dzien to rozbiore i zobacze co jest nie halo
    i powymieniamy wszystko az bedzie cisza
    fakt faktem ze jeszcze w ten nie probowalem przywalic ale to kwestia czasu

Re: Głośniki do komputera Logitech... buczy.

Zamieszczone przez TatoTurbo
    Jak je wlacze to cos buczy ..nie zaleznie od podpietego dzwieku do karty graficznej ...czy to wina wzmacniacza ?

zrobie o/t ale powiem ci że ześ ładnie popierdolil... :] mam nadzieje ze chodzilo ci o dźwiekową

i standardowo..

jakie kable sygnalowe?ekranowane chociarz?
    uziemienie w gniazdkach?

to sa najczestsze powody buczenia bez sygnalu...sprawdz i daj znac czy cos daje zmiana

Skomentuj

Dostalem kilka dni temu telefon bezprzewodowy ktorego stacja zasilana jest ze zwyklej kostki 9V zdaje sie. Chociaz moze nie jest ona taka zwykla - otoz tak sieje do okola polem ze buczenie (takie pulsacyjne) slychac nawet w sluchawce telefonu przewodowego znajdujacego sie 2 metry dalej , oraz w kolumnach kiedy wzmak (AT9100) jest wlaczony.
      Sprawdz tatko - moze gdzies masz cos podlaczone i tez Ci tak sieje :P

Skomentuj

nie wiem czy nie twarde dyski albo zasilacz w kompie ...cos mi sie tak czuje ze on juz umiera :(
        oki ...ja robiore ten subwuffer i zobacze jaki tamn jest wzmak ..bo szlag mnie trafi i rozwale go jak dvd.
        nie wymagam hiendu od kompa ale zeby cos dzialalo ...nie jak linie wysokiego napiecia? :(

Skomentuj

masa!

Skomentuj

Irek rozebral top'a Logitech'a ...to ja rozebrałem zestaw 2+1 za 79zł :)

Głosnik ma 11cm razem z gornym zawieszeniem :) hihihih killller
            zmienie na wiekszy ...napewno

kondensator filtrujacy ? ...to najwiekszy jaki jest na tej plytce :)
            zmienic na wiekszy ?

Czy koncowka nie jest za blisko transformatora ?

czy jak "owine" go blacha i podepne pod minus to cos to pomoze ?

AAAA zapomnialem jest jedno dobre ...obudowa wykonana z MDF'u

Skomentuj

hehe średnica br jest taka sama jak głosnika

czy przypadkiem sie słychać poświstów powietrza??

Skomentuj

Zygmunt, Wiesz co ?! ...chyba Cie lubie :) )))

Skomentuj

koncowka we wzmaku ma szalona moc..az 5W..sam mam ta koncowke w wiezy i ja zgoralem na malych kolumienkach :]

ja tam bym konda nie zmienial bo i tak wielkie napiecie tam nie idzie ta koncowka ma max 12V w pojedynczym...

co do pseudo "ekranowania" tego trafka moim zdaniem nie ma sensu bo ono juz samo w sobie jest owiniete blacha wiec nie powinno mocno siac..znajac zycie w takim zestawie kabelki nie beda ekranowane,sprobuj zmienic powinno pomoc..

Skomentuj

tak jest ze z ktorego kntaktu w domu nie wylacze/wlacze swiatla itp elektrycznych gratow to strzela w glosnikach ...jeszcze takiego badziewia to nigdy nie mialem :(

Skomentuj

te koncowke kiedys upalilem w jakis komputerowkach, a mocy to miala 2 x 5W na 3ohm czy jakos tak :)

Skomentuj

Czaruję...
                      X