Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wzmacniacz problem

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wzmacniacz problem

witam mam problem zepsul mi sie wzmacniacz na tda 7250 jest to kit nord elektronik podczas sylwka zepsul sie niewiem dokladnie co sie stalo ale poszedl maly dymek i niegra sprawdzalem zasilacz chodzi natomiast 2 tranzystory sie normalnie grzeja a 2 pozostale niegrzeja sie wzmacniacz niegra co mam wymienic w nim tego scalaka czy traznyzsory a jesli tak to jak mam sie dowiedziec ktore? z gory dziekuje

kup dwa i sprawdz jak nie bedzie działać to zamień a jak znowu nie bedzie działać kup 4, jak tez nei bedzie działać to kup scalak

Skomentuj

sprawdź obecnosc napiecia stałego na wyjściu, wymie diode zenera ktora najprawdopodobniej szlak trafił tda powinno byc ok!
      wylytuj tranzystory i sprawdź a zreszt apodrzuc schemat to pomyslimy

Skomentuj

właściwie to tak jak przedmówca mówił, ja ci napisałem zeby wymieniac tranzystory a sie okaze ze poszła dioda za 20gr :P mój błąd

Skomentuj

ja jak kiedys zwarłemk zasilacz w tym wzmacniaczu to tylko zenerka poleciała

Skomentuj

ale tu widocznie powodem uszkodzenia bylo przegrzanie skoro gral na sylwku i nagle cos sie mu stalo

Skomentuj

ale dioda i tak pewnie padła

Skomentuj

Czaruję...
              X