Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sub na oddzielnym wzmaku.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Sub na oddzielnym wzmaku.

Witam. Mam "na szafie" yamahe ax-492 i zastanawiam sie, czy nie zasilic nia suba (eltax A10 - 4ohm). Aktualnie sub zasila zwykly tda 7294 - czyli jakies 80W. Yamaha ma 2x80 i 2x120 dla 4ohm. Czy jak podlacze do jednego wy z yamahy tego subika to bede mial 240W? Jak mam ja sprzedac na allegro za 2stufki, to wolalbym z niej fajowy naped do suba zrobic Poradzcie prosze co mozna z tego zrobic?

Jak podłączysz suba to będziesz miał 1*120 ( będziesz wykorzystywać tylko jeden kanał )- szkoda trochę tego wzmacniacza do subwoofera, ale na upartego da się to połączyć. Oczywiście do kompletu niezbędny będzie aktywny filtr dolno przepustowy (jeśli chcesz mieć możliwość regulacji pasma przenoszenia) oraz pominięcie zwrotnicy pasywnej ( jeśli taka znajduje się w ww. subwooferze )

Skomentuj

Moze i szkoda, ale za bezcen nie oddam Wiec co ma tak lezec, toc jest wyprodukowany by dzialac Zapomnialem napisac, ze filterek mam w komplecie z tda ale skoro ampli (rx-657) juz docina odpowiedni sygnal to imho nie trzeba drugiego filtra. I mysle tak: LFE na we/492 a z tamtad wy/glosnikowym na suba. Aktualnie mam b. podobnie z pominieciem filtra w subie bo z filtrem basu prawie nie bylo:( Poprzednio subik byl wpiety wysokopoziomowo do wy/B we wzmaku i basu bylo wszedzie pelno. W nowym ampli, skoro juz jest wy/LFE to chyba lepiej tak podlaczyc?

Skomentuj

Czaruję...
      X