Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

potencjometr analogowy/cyfrowy?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

potencjometr analogowy/cyfrowy?

witam

da sie w jakis sposob (tani) zastapic zwykly potencjometr obrotowy dwoma przyciskami?
    czytalem o ukladzie DS1802 ale obcina amplitude przy mocniejszym sygnale, takze odpada

taki potencjometr mialby byc troche uniwersalny, tzn. mialby zastapic regulacje glosnosci i potencjometry w EQ.

jakies pomysly?

a propo potencjometru ostatnio bawiac sie zdalnie sterowanym autkiem :) wpadlem na pomysl zeby wykorzystac bebechy z takiego autka do zdalnego sterowania glosnoscia wzmaka - wystarczy takie najtansze autko ktore ma opcje jazdy tyl / przod - zamiast silnika zabawki podlaczamy silnik potencjometru obroty beda w lewo i prawo. Obudowe pilota mozna ewentualnie przerobic

Skomentuj

sorki za ot ale wystarczy zwykly silniczek krokowy(wieksza moc mniejsze obroty) i przelacznik ;]

co do tematu,
      takze mnie interesuje taki potencjometr,da sie tanio zmontowac taki ktory by sluzyl tylko do sygnału z kompa ? pozdrawiam

Skomentuj

Posiadacze kart z serii Live są otyle w dogodnej sytuacji że producent wyprowadził odpowiednie złącza.W niektórych modelach jest nawet wlutowane złącze.Do tego wystarczy dopiąć dwa przyciski bądź jakis impulsator (ja miałem od cb radia) i mamy piekną regulacje.

Skomentuj

DZIEKI UMBERTO! zapomniałem na smierc,zaraz znajde w internecie ktore to

Skomentuj

Tasior, nie trzeba szukać,znajdź na karcie 3 pinu z opisem vol.To wszystko.

Skomentuj

impulsator mozesz wziasc z jakiejs rozwalonej myszki ze scrollem :)

Skomentuj

Czaruję...
              X