panowie, czy ktos wie moze przy jakiej wartosci stalego na wyjsciu ten http://xxxxxxxxx uklad odcina glosniki? w tej chwili mam na wyjsciu 70mV stalego, za to sinusoida jest ladna i nieznieksztalcona (badane oscyloskopem)
problem polega na tym , ze od pewnego czasu uklad zabezpieczajacy nie chce mi podlaczyc glosnikow mimo malej (70mV) skladowej stalej. co ciekawe uklad odcina glosniki w momencie podlaczenia zrodla sygnalu ( komp lub wyjscie subwoferowe amplitunera) po odlaczeniu sygralu po okolo 20-40min uklad zabezpieczajacy podlancza glosniki.
jaka moze byc tego przyczyna?
moze powonienem zmienic cos w ukladzie zabezpieczajacym?
nie chcialbym z niego rezygnowac, ale irytujace jest dzialanie ukladu mimo sprawnego wzmacniacza.
problem polega na tym , ze od pewnego czasu uklad zabezpieczajacy nie chce mi podlaczyc glosnikow mimo malej (70mV) skladowej stalej. co ciekawe uklad odcina glosniki w momencie podlaczenia zrodla sygnalu ( komp lub wyjscie subwoferowe amplitunera) po odlaczeniu sygralu po okolo 20-40min uklad zabezpieczajacy podlancza glosniki.
jaka moze byc tego przyczyna?
moze powonienem zmienic cos w ukladzie zabezpieczajacym?
nie chcialbym z niego rezygnowac, ale irytujace jest dzialanie ukladu mimo sprawnego wzmacniacza.
UWAGI MODERATORA
Popraw linka,nie wiem czy to celowe działanie czy nie ale za takie coś to banan od razu. Na razie tylko upominam. umberto | ![]() |
Skomentuj