Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pioneer A-702 R.Jaka moc ? Dobrze gra ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pioneer A-702 R.Jaka moc ? Dobrze gra ?

Witam
    Niedawno kupiłem wzmacniacz Pioneer A -702 R.Kurde i się trochę zdziwiłem.A mianowicie wzmagol ma 720 pobobru to pomyślałem,że będzie mocny i podpiołem głośniki A-tex(175 R.M.S,350 Music)i kurde nie dojeżdżam potencjometrem do połowy ,a tu dźwięk się już zniekształca,i widac ,że głośnik mocy nie dostaje bo membrana leata jak głupia.JAk wiecie co może byc powodem to piszcie.

Z góry dzięki.

Pozd.

Bluele co to jest WZMAGOL.

Jest to bardzo dobry wzmacniacz naprawde wysokiej klasy.Według papierów ma 2x90W 8R i ok 2x120W 4R.Aż żal że musi chodzić na takich głośnikach jak u ciebie :).To ze osiągnąłeś połowę skali to nie znaczy że to dopiero połowa mocy wzmacniacza.

To że pobiera 720W nie znaczy że ma po 2x300W.Pioneer lubi zawyżać pobór mocy co nie znaczy że są to słabe wzmacniacze..

Skomentuj

no nieam to jak 350w atex do pioneera haha no tu raczej napewno wine sa glosnik jesli to cos wogle mozna nazwac glosnikiem

Skomentuj

Czy te głośniki były by dobre :

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=84639106

A dlaczego podchodzicie tak krytycznie do Atex-ów ?
        Myślałem,że to dobre głośniki.

Skomentuj

Te magnaty już są lepsze

Dlatego ponieważ Atex sound to firma która produkuje głośniki w piwnicy na tajwanie.

Stosują cewki cieńsze od włosa ludzkiego :).Głównie dlatego.

Skomentuj

hehe magnat motion 144 mam takie u siebie tylko ze ja mam czarne i pracują z harman/kardonem AVR100 i w sumie to spoko ale sporego pokoju potrzebują zeby pokazały co potrafią ... mają spoooory bas co w małych pokojach jest uciązliwe i obiawia sie "buczeniem" no ale powiem ze te magnaty na imprezki to poprostu cód miód i powidło albo dżem jak kto woli :P

a pozatym to troche drogo ja za swoje urzywane 1 miesiąc dałem 500 zł i jeszcze mi koles na chate za free dowiózł =]

Skomentuj

Jaka jest moc tego Harmana ?

Skomentuj

2x 50W rms tyle ze powiem tak ... jest tak głośny jak mój stary technics SA EX100 który mial 2 x 100W rms więc wtf niewiem ^^

Skomentuj

2 x 50 wat ?
                  a kolumny 2 x 170 wat ? !
                  I to gra ?!
                  To w takim razie ciekawe jak radził by sobie mój Pioneer

Skomentuj

Bluele nie poto masz kategorię Żłobek

Co z tego że kolumny mają po 170W ?

Skomentuj

Hmmm ...
                      Myślałem,że wzmacniacz powinien mieć tyle samo(albo nie wiele mniej)niż kolumna.Czyli na wzmacniaczu 2 x 120 wat powinny dobrze iść,tak ?

Skomentuj

powiem ze i tak nie weźmiesz go na maxa bo spalisz kolumny ja swojego harmana 2x50W na tych magnatach nie moge wziąść na maxa tzn od -80 do 0 db dojade i kolumny ogarniają ale ma jesze +15 db a tego juz nie ogarniają no chyba ze z +5 ...

Skomentuj

Któryś mój poprzednik napisał,że dla tych Magnatów potrzebny jest duży pokój.Mój jest w kształcie prostokąta(3x2 m).Ale podoba mi się efekt buczenia choc chciałbym się dowiedziec czy ma to jakiś wpływ na głośność ?

Aa,i jesze jedno.Chodzi oto czy mój Pioneer wydoli co do głośności ?

Skomentuj

pewnie ze wydoli :P a co do głośności to w dużym pokoju będzie głośniej niz w małym

Skomentuj

A co sądzicie o Technics'ie SU-670PSX SCap ?Bo właśnie kumpel kupił i tak naprawde nie wiemy czy dokonał dobrego wyboru :).Będzie grał z Atex AT2501.

Pozdro i dzięki za odp.

Skomentuj

SU-V670 to też za dobry wzmacniacz pod tak dziadowskie głośniki.
                                Wzmacniacz jest bardzo dobry i potrafi zdziwić swoim dźwiękiem.

Skomentuj

Kurcze,kumpel ma do sprzedania Magnaty Motion 88,21 hz 130 wat rms opłaca się je kupić ?Ma ktoś takie lub słyszał jak grają ?

[ Dodano: 2006-02-19, 20:32 ]
                                  Ok.Dziękuję wszystkim za pomoc.

Skomentuj

Czaruję...
                                  X