Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gniazdo Canon, jak to podłączyć?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Gniazdo Canon, jak to podłączyć?

No właśnie, mam taki głupi problem, że nie wiem jak to dziadostwo podłączyć. Są tam 3 piny + masa 1 i 2 o ile sie orientuje to do zacisków głośnika, co zrobić z 3 i z masą??

to jest połączenie symetryczne. jednym idzie sygnał, drugim idzie sygnał w odwrotnej fazie, a trzeci to masa. Do podłączania głośników chyba się takich nie używa.
    wtyków więcej niż 3 pinowych jeszcze nie spotkałem, chociaż widziałem gdzies w necie nawet siedmiopinowe.

Skomentuj

To jest właśnie 3 pinowy, che wykorzystać te gniazda do dwudrożnych kolumn estradowych coś jak w LDM-ach. ma być jedno gniazdo jako wejście i drugie połączone równolegle jako wyjście. To jak to w końcu jest Jeden sygnał do jednego zacisku, drugi, ten w odwrotnej fazie, do drugiego zacisku, a co z tą masą??

Skomentuj

Przewod sygnalowy:
        1-masa
        2-faza plus
        3-faza minus

Przewod glosnikowy
        1-minus
        2-plus
        3-nie podlaczony

Skomentuj

no właśnie o to mi chodziło co napisał irek. W połączeniach głośnikowych nie stosuje się przewodów symetrycznych. Używa się go w połączeniach między urządzeniami (np. sygnał z mikrofonu) tj. w sygnałach niskopoziomowych, aby zlikwidować powstające na kablu zakłócenia.

Skomentuj

chyba ze ktoś robi satelitki stereo w jednej obudowie to sobie pociagnie kabelek od słuchawek od walkmana i bedzie git

z poczatków moich miałem takie monstrum obudowa była kartonowa i sygnał stereo na głośnki, postaram sie zeskanowac fotke i w of topicu jakiś temacik ciekawy sie walnie to sie pośmiejecie :P

Skomentuj

No to teraz wszystko jasne. Dzięki za pomoc

Skomentuj

Czaruję...
              X