Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ile ten wzmak ma WatóW ? :D

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

w audio rx440 mial chyba 44W na 5 kanalach na raz !!
    rx 340 mial chyba 24W ale slapszy jeszcze zasilacz i inne koncowki bo na STK-ach

[ Dodano: 2004-09-25, 00:26 ]
    ps. w kinie podczas ogladania filmow nie wszystkie koncowki na raz sa maksymalnie obciarzone :)

Skomentuj

ciekawa dyskusja ... ;]

Skomentuj

Szwagier w 730 dał CIUT za głosno (kolumny Astry na ARNach - te z diory chyba) to ampli się wyłšczył. Do dziœ zastanawiamy sie co w nim jest nie tak. Choc jesli słuchac z umiarkowana głosnoœcia (tak naprawde to juz wtedy jest bardzo głoœno) wszystko grak OK.
        rk, ale co tak naprawdę chciałeś powiedzieć ?
        Jesli chodzi o mój ampli to nie zemną dyskusja tylko z gostkiem co go mierzył w AUDIO.
        Mam dla Was taki "Kwiatek"
        Sub: sony SA-WX 700
        pobierana: 70W
        oddawana: 250 (DIN 3 ohm, 100 Hz, 0.8

Pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez ditomek
          rk, ale co tak naprawdę chciałeś powiedzieć ?
          Jesli chodzi o mój ampli to nie zemną dyskusja tylko z gostkiem co go mierzył w AUDIO.
          w sumie to nic konkretnego, takie tam...

niedawno pomagałem kumplowi robić kolumny na wypasionych głośnikach. dużo spędziliśmy czasu na strojenie, przewalliliśmy trochę elektroniki.
          przyszedł czas na to, żeby koleś kupił sobie wzmacniacz. oczywiście pytał jakimi powinien się zainteresować, które wypożyczyć najpierw. poczytał także różną prasę, pozaglądał na fora i kupił... yamahę głównie dlatego, że sprzedawca mu powiedział, że wzmacniaczy stereo się już nie kupuje, amplitunery są znacznie lepsze, nowocześniejsze i z przyszłością. żeby to chociaż był harman, denon, może marantz, nakamichi, nawet onkio. ale wszyscy trąbią, że yamaha jest najlepsza...

i teraz trzeba od nowa stroić obudowy, bo końcówki mają ogromną impedancję (0,6R- DF13- jak w bardzo herlawym lampowcu) i głośniki dudnią niemiłosiernie.
          później przyjdzie czas na zwrotnice, bo dźwięk nagle przestał być miły dla ucha.

może go jednak namówię na uaktywnienie kolumn? yamaha ma całkiem dobre procesory...

ps
          nie lubię Y. zawsze gdy mam z nią kontakt gra tak samo, zawsze, niezależnie od modelu i ceny ten sam charakter. w sumie ludziom się często podoba, taki zbliżony do kultowego altusa :)
          pps
          swoją drogą czyż nie dziwne, że na świecie yamacha ma znacznie niższe ceny i konkurując z niższymi modelami innych firm raczej żadko triumfuje. a u nas startuje w wyższej klasie i zawsze jest pewnym faworytem.

Skomentuj

To ze kazda Yamaha gra tak samo to fajnie bo można jš przez to łatwo zidentyfikowac.
            A to ze u nas w polsce ceny i oceny jej produktów zawsze były NIECO WYŻSZE niz w reszcie europy mozemy chyba przypisać dobrej prasie jaka towarzyszyła jej niemal od poczatku. Tu głównie mam na myœli AUDIO i HIFi i Muzyka. Nie wiedzieć (albo własnie bardzo dobrze wiedzec) dlaczego noty testowanego sprzetu były zawsze conajmniej dobre. Dziwi chocišzby taki przykad: philips produkuje model DVD i w testach audio otrzymuje on ocenę 4 ten sam DVD (AUDIO było tak niekonsekwentne ze pokazało zdjęcia œrodka obydwu odtwarzaczy) przepakowany w obydowe Yamahy juz notę wyżej. Dzięki tak pozytywnym recenzjom Audioklan może windowac cene klocków do niebotycznych granic (co najmniej dwa razy wiecej niz np. w niemczech).
            Gdyby Yamaha kosztowały tyle ile jest warta (czyli około 1/3 mniej) to szybko ludzie dostrzegli by inne marki o których piszesz (moze nawet z czystego snobizmu) i przekonanie o cudownej jakosci Yamahy szybko by umarło.
            Nie twierdze ze Yamaha to badziew, wręcz przeciwnie, toœwietny sprzet ale nie mimo to nie cudo. Gdyby jego nie wysoka cena i dobra prasa to nie byłoby tylu uzytkowników Yamahy w Polsce.

Skomentuj

ja używam Yamahy, co prawda nie jest to sprzęt audio (mam tylko kartę muzyczną Y. w starym kompie, ale nie używam jej) ani motocykl, mimo to jestem zadowolony
              Podobno jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego. Dotyczy to też większości wielkich koncernów.
              Yamaha produkuje motocykle, fortepiany, sprzęt studyjny, komputerowy, audio...
              Osobiście wolałbym ducati niż yamaszke :P

Skomentuj

Czaruję...
              X