Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Uszkodzony cd. Czy warto naprawiać?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Uszkodzony cd. Czy warto naprawiać?

Mam lekko uszkodzonego playera CD pioneer PD-106. W sumie problem polega na tym, że nie czyta płyt. Ale ogólnie dopatrzyłem się tego, że laser podjeżdża do góry i świeci się jednak mechanizm nie chce zakręcić płyty. Czy może to być wina lasera czy silniczka. Chętnie bym go przyrócił do używalności (mimo, ze mam już jeden cd ale drugi zawsze by się przydał) jednak nie chce aby w serwisie ze mnie zdarli jak mogą. W sumie chodzi mi o to aby ktoś ocenił co to może być i ile by mogła wynosić naprawa.

Aha na elce nikt mi nie odpisał :(

Re: Uszkodzony cd. Czy warto naprawiać?

Zamieszczone przez zajaranyy
    laser podjeżdża do góry i świeci się
    to znaczy że widzisz światło lasera z CD??

Skomentuj

skąd masz tego CD'ka?

Skomentuj

Zygmunt, tak widze czerwone światełko z soczeweczki, oczywiście nie patrzyłem na ten laser bezpośrednio tylko pod leciutkim kątem. Pod większym kątem nie widać.

Tasior, to długa historia bo potrzebowałem tych srebrnych nóżek do mojego wzmacniacza pioneera a że nigdzie takich nóżek nie mogłem dostać kupiłem za 30zł uszkodzony cd i od niego zabrałem te nóżki. I teraz myśle, że gdyby naprawa do 50zł wyniosła to mógłbym nawet te 50 zainwestować

Skomentuj

pytałem bo myslalem ze ktos z allegro np chcial naprawic i leda wstawil <hahaha>

Skomentuj

to na 90% laser - sprawdź jaki to typ lasera bo roznice w cenie są ogromne więc jeden moze opłacać się wymienić a juz inny nie. niestety z tego co pamiętam lasery do pionka były bardzo drogie....

Skomentuj

sproboj podkrecic moc lasera i tak nic nie tracisz powinna tam byc na nim taka mala srobka ktora minimalnie krecisz w jedna lub w druga strone i patrzysz czy czyta czy nie ja mialem cd technicsa starego i nawet plyta nie krecila i pobawilem sie srubka i teraz czyta bez zajakniecia :) tyle ze to byl stary model i cd-r nie czytal :P wiec i tak na nim nie slucham :) chce ktos kupic za 29,99 zł :] model SL-P310

Skomentuj

FSOL, dobra nie tyle co śróbka ale malutki potencjometr smd jak coto są 3 :) który wybrać?? bliżej wejścia czy wyjścia ??

Skomentuj

łoł :P strzelaj ja mialem w technicsie jeden :)

Skomentuj

a mocno go przekręcić??

Skomentuj

próbuj stopniowo...

Skomentuj

a dalem na maxa i prosze zakrecil plyte ae pokazuje tylko 4 utwory i nie gra spobuje trochę przykręcić

Skomentuj

nom pokrec bo to wystarczy troszeczke i moze juz dzialac albo nie ...

Skomentuj

no niestety za kazdym razem jak zakeci plyte to pokazuje ze niby sa na niej 4 uwory a i tak nie odtwarza:( ale przynajmiej wiadomo , że laser a może jeszcze wchodzić w gre przzczyszczenie lasera??

Skomentuj

raczej nie .. ale sprobowac nie zaszkodzi

Skomentuj

Zdojony laser. Wymiana tylko pomoze .

Skomentuj

Czaruję...
                                X