mam takie pytanie czym nalezy zasilic wzmacnicz samochodowy zebyb mi w domu pod estradówki grał jakis zasilacz czy przetwornica prądu mile widziane opiosy i jakies schematy dziękowka z góry
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jak zasilic wzmacniacz
Collapse
X
-
Ja podpinalem kiedys 1562Q do zasilacza AT chyba cos ok. 150W mial max. Jezeli chodzi o dzwiek to nie ma za duzej roznicy :) dopiero przy koncu skali zaczynal charczec bo AT nie wyrabial. Jest jeszcze niewielki problem bo z takiego zasilacza dostaniesz ok. 12V a autku masz ok. 14.4 V [przy wlaczonym silniku] ale mniejsza z tym. Jezeli ma byc jak najtaniej to bierz jakiegos AT lub ATX uzywanego za 10-30 zl kupisz od 50 nowe sie zaczynaja. Jezeli ma ci to grac dluzej to lepiej bedzie zainwestowac w traffo, mysle ze 12 V bedzie w sam raz po wyprostowaniu powinno byc ok. 14 V.
Skomentuj
-
dopiero przy koncu skali zaczynal charczec bo AT nie wyrabial
Jest jeszcze niewielki problem bo z takiego zasilacza dostaniesz ok. 12V a autku masz ok. 14.4 V [przy wlaczonym silniku
Skomentuj
-
Zamieszczone przez takerowg mnie to wzmak nie wyrabiał ;]. Nie wiem jakiego Ty uzywasz kompoterowca ale moj ma dobre 10 lat
moze dlatego.
Zamieszczone przez takeroniby tak,ale jak wzmak ma kabel zasilający 5 metrowy i to jeszcze o małym polu powierzchni przekroju poprzecznego bo to 1562 się nie opłaca innego to spadki napięcia też swoje zdziałają :P.
Skomentuj
-
Niby tak ale kto tu mowi o 5m :P.
AT nie wyrabial na 100%:P sprawdzalem tez na innym wzmaku[4x75 W RMS dokladniej to dwoch zmostkowanych kanalow ok. 150 W RMS]
i z tego AT nie uzyskasz "dobrego impulsu" brakuje tej pojemnosci po odfiltrowaniu
a wielkiej pojemności nie potrzeba w przetwornicy :P
Skomentuj
-
Zamieszczone przez takerono tyle wychodzi w wozie ;]tak jak u mnie byl nawet 2,5m nie mial :P.
tylko 1562q ma 50w raptem ;]szedl.
dlatego ma kiepską kontrole to to klasa H;]
a wielkiej pojemności nie potrzeba w przetwornicy :P. Duzy wplyw w 1562 na odtwarzanie dolnego pasma maja te kondensatory od bootstrapu
u mnie bylo prawie 2x 20000 uF. Wedlug mnie dziwny jest ten 1562.
Skomentuj
Skomentuj