Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Filtr dp

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Filtr dp

Czy oplaca sie zrobic ten filtr do suba? http://republika.pl/carton/strona/modul_sub2.html Tam jest napisane ze mozna go podlaczyc bezposrednio z wyjsciem wzmacniacza kolumien.. czy to bedzie dzialac poprawnie po podlaczeniu go do wyjscia z wzmaka mocy 2x30W?? Nie mam innej mozliwosci podpiecia filtra..
    I jeszcze jedno.. na schemacie ideowym.. gdzie tam sie podlacza prad zasilajacy??(wie ktos moze??)

Tego filtra sie nie robi tylko kupuje a podlacza zasilanie tam gdzie jest napisane + i -

Skomentuj

A po co jest tam schemat ideowy??

Czy da sie w jakis sposob podlaczyc filtr konstrukcji Igoda pod wyjscie duzej mocy (od wzmacniacza)?? I w jego konstrukcji pisze: "Jako wzmacniacz operacyjny proponuję zastosować TL072" W ktorym to ma byc miejscu?? Prosze o pomoc

Skomentuj

Nie widać elementów na płytce z tego względu ze elementy są SMD i są od strony ściezek
        Ten filtr ma wejscie wysokopoziomowe takze da się podłaczyć sygnał np. ze wzmacniacza.
        Tak jak Irek napisał "to się kupuje"
        pozdrawiam

Skomentuj

A macie moze schemat filtra ktory ma wejscie wysokopoziomowe?? zeby sie dalo sygnal z wzmacniacza podlaczyc?

Skomentuj

zmień rezystory wejściowe w filtrze 20-100 z bodajże 22k na np 100k i możesz włączyć na wyjście wzmacniacza.

Skomentuj

A gdzie mozna znalezc plytke do tego filtra??

Skomentuj

Popros autora strony zeby Ci udostepnil :]

-
                wsw

Skomentuj

hehe poproś a najlepiej niech prześle w paczce na święta:P just kidding
                  pozdro serdeczne!

Skomentuj

To ma ktos ten schemat plytki czy nie??

Skomentuj

Filtr wyglada nawet ciekawie. Sam sie nad takim zastanawiam. Moze ktos by powaznie sie wypowiedzial co do konstrukcji. Po co zmieniac TL074 na TL072?

slomek Nie wiem czy koledzy sie po prostu nabijaja czy nie chca powiedziec, ale ten filtr ma juz wejscie wysokiego poziomu. Wiec mozesz podlaczyc wzmocniony sygnal. Jest to napisane w opisie i widac na schemacie. Ze schematem plytki pewnie bedzie ciezko, bo takiego pewnie nikt nie ma.

Moze ktos poleci jakis inny filtr?

[ Dodano: 2004-09-28, 16:18 ]
                      oczywiscie mialem na mysli ten filtr carton

Skomentuj

coniektórzy czytać nie potrafią ze zrozumieniem.
                        Wczesniej napisałem ze ten filtr ma wejscie wysokopoziomowe !!! , także w czym do jasnej chooooroby problem, kto tu się z kogo nabija ???
                        To jest strona DIY i się samemu robi. A jak ktoś chce coś gotowego to niech pisze do autora projektu i wszystko na ten temat.

Niech moderator zamknie ten temat.

Skomentuj

GRZESIO Dlaczego nie robi sie takich filtrow tylko kupuje (mam na mysli carton)? Jest przeciez schemat ideowy. Tego nie rozumiem. Jesli jest schemat, a komus sie pisze, ze filtr sie kupuje no to chyba mozna uznac to za nabijanie sie. Sorki, bo faktycznie przeoczylem twoja wypowiedz. Po co tyle nerwow? Nie wszyscy znaja sie bardzo dobrze na elektronice. Pozdrawiam.

Skomentuj

Jeszcze jednego "ogniwa" nie zrozumiałeś z mojej wypowiedzi.
                            Elementy są SMD dla tego nie mając sprzętu nie przylutujesz elementów do płytki, dla tego kupuje się to w całości.
                            Sory, ale prosciej nie potrafię tego wytłumaczyć
                            pozdrawiam

Skomentuj

GRZESIO Sprawdzilem juz co to jest SMD. Faktycznie nie da rady tego samemu w domu zlozyc. Sorki za takie pytania, ale miesiac temu nawet nie wiedzialem co to jest filtr dolnoprzepustowy. Jeszcze jedno pytanie: Czy moznaby zrobic plytke do montazu zwyklych elementow na podstawie tego schematu? Nie wiem jakich rozmiarow bylaby ta plytka. Dzieki za cierpliwosc. Pytam, bo w najblizszym czasie chcialbym zrobic filtr dolnoprzepustowy, nie koniecznie ten. Jeszcze raz dzieki.

Skomentuj

Byla by na pewno troche wieksza... i nic poza tym... No i latwiej zlozyc - nawet na plytce uniwersalnej...

Skomentuj

Wlasnie mi o to chodzilo. Wiec mozna "zrobic" taki filtr. O zastosowaniu elementow SMD wcale nie myslalem. Dzieki theant.

Skomentuj

No jak masz wszystko na schemacie podane - to kierunek sklep elektroniczny - a potem lutownica w lape i dzialac...

Skomentuj

Mozna bylo tak od razu... tylko na tamtym schemacie ideowym nie wiem gdzie jest zasilanie. Moze mi to ktos wyjasnic gdzie podlaczyc???

Skomentuj

Zasilanie ma byc symetryczne, podpinasz '+' do nozki 4 scalaka TL074 a '-' do nozki 11. Mase natomiast podpinasz do masy calego ukladu (takie odwrocone 'T') i wszystko. Nie zapomnij podlaczyc miedzy '+' a mase i miedzy '-' a mase kondensatorow okolo 47uF/25V i rownolegle z nimi 100nF...

Skomentuj

Czaruję...
                                        X