Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

poczym poznać za słaby wzmacniacz

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

poczym poznać za słaby wzmacniacz

tak jak w temacie mam wzmacniacz Diora WS 502 jak słucham głośno muzy z poteznym basem to charczy a inna piosenka co ma mniejszy bas to niecharczy i moj stary mowi ze mam zasłabe głośniki na wzmacniacz a kolega ze mam zasłabe głośniki nowiec oco z tym caman :P co jest zasłabe wkońcu?? pozdro

:P
    sprawdz jakie masz KOLUMNY i jaki wzmaczniacz czyli jaka moc maja obydwie te czesci ! zaznaczam moc "sinus. ale ta diora to podejrzewam ze nie zaden mocarz !
    jak
    charczy
    to znaczy ze masz przesterowanie i trzeba troszke "bass zmniejszyc !

Skomentuj

Z jakiego żródła go zasilasz jak dajesz z kompa sygnał to przy niektórych utworach może się przesterowywać.

Skomentuj

Oczywiście jest to przesterowanie wzmacniacza. Normalna sprawa w każdym sprzęcie grającym. Swoją drogą też takowego posiadam i z czystym sercem powiem że jest to jeden z najlepszych wzmacniaczy polskich ..

Skomentuj

dokładnie to wam niepowiem jakiej mocy mam kolumny bo są typu zrob se sam odkumpla dostalem pudła a głośniki kupiłem i powkladalem zadna technika :P hihihihihi

[ Dodano: 2006-03-23, 23:15 ]
          a tak przyokazji to chciałem sie zapytać czy dało by rade podnieść moc tego wzmacniacza albo przynajmniej zrobić coś żeby ładniej grał??

Skomentuj

virus1988, słuchaj altona bo dobrze gada.
            Jak dajesz bas do końca to jest on wzmocniony względem reszty o (nie pamiętam dokładnie ale chyba) 10 dB. NIe mam kalkulatora w głowie ile to jest napieciowo.
            przelicz sobie to bedziesz wiedział.
            Ten wzmacniacz juz gra "w miarę" fajnie i ma duża moc. To Ty sposobem słuchania sprawiasz ze wydaje ci się jej mało.
            Powiem Ci ża u mnie trafo z tego wzmacniacza zasila suba i mocy jest naprade dużo.
            Wyłacz korekcję a zobaczysz wtedy jak głosno bez zniekształcen może on grać.
            Pozdrawiam

Skomentuj

a jak to cos wylaczyc :P

Skomentuj

pokrętła na 0 (zero)

Skomentuj

Czaruję...
                X