Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Volume trzeszczy - Grundig

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Volume trzeszczy - Grundig

Witam.
    Mam wzmaka Grundig V2000. Nie jest on moze najnowszy i rewelacyjny, ale sprawuje sie niezle. Jest tylko jedno "ale". Pokretlo Volume" trzeszczy. powoli zaczyna tez trzeszczec Treble. Czy da sie to moze jakos przeczyscic? bez koniecznosci wymiany? sa do tego jakies preparaty secjalne??
    Ktos mi edys wspomnial zeby przetrzec surową cebulą?! probowal ktos z was moze tego sposobu??

Pozdro

Eeeee, idziesz do elektronika i kupujesz taki srodek do czyszczenia potencjometrow w spreju, do tego daja ci taka słomko igłe ktora zakladasz na tego spreja i jedziesz po potencjometrach :)
    10zl duze takie cos kosztuje, wszystkie potki w starej unitrze ktora dostalem do naprawy trzeszczaly cholernie, po psikaniu juz w ogole :)

Skomentuj

ten preparat działa ale jak jest zabrudzony potek a nie przetarte ściezki (on jedynie usuwa tlenki i ma coś na bazie silikonu co je niby smaruje) sprobować mozna jak nie pomoze to przynajmniej wiadomo że trzeba wymienić

Skomentuj

Witaj na ta przypadłość pomoże w 80% preparat CLEANSER PR który czyści i konserwuje potencjometry.Jeżeli to nie pomoze to wymiana na nowy :).

Skomentuj

A o tej cebuli ktos slyszal?? czy to ktos mi poprostu probowal wkręcic??

Skomentuj

Żartujesz z tą cebulą, prawda?!

Skomentuj

nie no bez kitu na jkims forum ktos mi poradzil wiec sie pytam.
              tez mi sie nie chce w to wierzyc

Skomentuj

żal Ci paru zł ?
                wolałbym wydać te 5 czy 10zł niż się z cebulą bawić ...
                Ew wymień tego potka jak kupisz identyczny - 5zł.

Skomentuj

Czaruję...
                X