Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jaki wzmacniacz pod trafo 2*30V 200W??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jaki wzmacniacz pod trafo 2*30V 200W??

Witam:)
    Mój post napisałem dlatego, że wczoraj rozwaliło mi TDA 7294 przy włączeniu zasilania.Zdziwiło mnie to trochę ponieważ wzmak chodził nie raz pełną parą przez 3mc !!!
    Ale pomińmy to bo to już tylko spalenizna i tylko wspomnienie:) Chce coś mocniejszego niż TDA7294 przy tym zasilaniu które posiadam. Dodam że wzmacniacz potrzebuje do suba ( nie napisze niestety jaki mam głośnik w tym subie bo jeszcze go nie kupiłem :), ale planuje zakup ze średniej półki)
    I teraz mam pytanie: Czy ten trafo pociągnie coś mocniejszego niż 7294, czy to już szczyt??

Z góry dzięki wam za odpowiedź !!!!!!!!
    pozdrawiam

[ Dodano: 2004-09-26, 02:20 ]
    Co sądzicie o tym ??

http://www.jabel.com.pl/j_zest/j_035s.htm

Moznaby sprobowac podlaczyc STK ale przy tym zasilaniu nie wycisnie sie wiecej niz z TDA.
    Pozdro
    Dexter

Skomentuj

Czyli mam rozumieć że nic mocniejszego sie na tym zasilaniu nie wyciśnie??
      A gdyby tak zmostkować LM3886 ?? Czy ten zasilacz by podołał??

Skomentuj

za duże napięcie dla lm3886
        jak chcesz scalaka to daj może 2xtda7293 (równolegle -dla głośnika 4R będziesz miał ze 120-150W lub w mostku- ale nie polecam, dla 8R też około 150W)

Skomentuj

Ja mam dokładnie takie samo trafo Indela i jakoś TDA jeszcze nie wybuchł. Po wyprostowaniu mam ok 45V jałowo. Możesz spróbować na TDA 7294S, bo właśnie takiego mam, według not katalogowych powinien wytrzymać 45V.

Skomentuj

RK a masz moze schemat i jakiś opis jak mostkować 4xLM3886 i czy moze coś więcej wiesz na temat tego układu ??

Skomentuj

co za różnica, czy mostkujesz lmy, tda, czy pa300?
              link do 4xlm3886 ze stony www.national.com podawałem niedawno.
              wszelkie info na temat tda7293,4,s na stronce producenta www.st.com

Skomentuj

No niezły pomysł z TDA7293:) Chyba sie skusze!!!!!!

Skomentuj

Czaruję...
                X