Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przedwazmacniacz lampowy na 12V...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Przedwazmacniacz lampowy na 12V...

Witam.
    Poszukuję osoby która podjęła by sie wykonia od podstaw bufora lub przedwzmacniacza lampowego zasilanego napieciem 10-15 V. Zależy mi na bardzo wysokiej jakości i małych wymiarach. Potrzebowałbym również filtr LP z regulacja głośności i fazy, pracujący w tym samy zakresie napięć zasilających.
    Kontakt
    gg:4357391
    hertz@wp.pl

Czy na 12 czy na 120 V lub więcej wymiary będą takie same. Na małym napięciu nie uzyskasz dobrej jakosci. Polecam cykl o lampach z EDW no i strony na ten temat , forum Fonrara i elektrody.

Skomentuj

Ja mam bufor lampowy mono na ecc82 pod 12V. Niestety jakość dźwięku jest słaba zwłaszcza gdy napięcie wejściowe jest wysokie. Poprostu dźwięk jest przesterowany. Za to usłyszałem charakterystyczne dla lampy zniekształcenia. Jeżeli ma być takie niskie napięcie to lepiej chyba użyć ecc88. Ja wsadziłem ecc82 bo nie miałem innej ale ta podwójna trioda powinna pracować przy wyższym napięciu.

Skomentuj

Własnie chciałem na lampie ECC88...
        Ewentualnie w gre wchodzi przetwornica, bo ma to być przedwzmacniacz do samochodu...

Skomentuj

Jezeli interesje Ci bufor to zajzyj tutaj
          http://www.republika.pl/audioton/bufor.html
          Ewentualnie dla uzyskania brdziej lampowego brzeminia poszukaj jakiegos bufora na ECC83 bo ponoc ona daje najcieplejsze brzmienie...

Skomentuj

lampy do samochodu?? po co to??

Skomentuj

-> GrzMiL
              No projekt fajny, prosty, ale z tego co wiem, ECC88 powinna być zasilana wyzszym napieciem niz 12V zeby zagrać ładnie... a co do ECC83 to jestem otwarty na propozycje... jesli ktoś miałby projekt, albo mógłby wykonać jakiś prosty układ...

->Zygmunt
              Dla polepszenia walorow dzwiękowych.. [mam sentyment do lamp ] a także dla eksperymentu... widziałem juz instalcje z użyciem lamp i efekty byly bardzo intersujące, więc nie zaszkodzi spróbowac...
              A poza tym przedałoby sie lekko złagodzić moje DLS'y...

Skomentuj

Chyba jestem za młody na sentymenty do lamp. Urodziłem się w epoce tranzystorów. Poza tym co za walory można polepszyć zniekształcając dźwięk.
                Chcesz ten preamp jakoś ukryć czy ma być na widoku?? Bo to niezły bajer

Skomentuj

JEst specjalna samochodowa lampa , w artykule w edw o tym było. Nie mapmietam oznaczenia chyba ecc86.

Skomentuj

zrób sobie lampowy autoalarm.
                    Syrena z lampowym wzmacniaczem oczaruje swym dźwiękiem złoczyńcę wybijającego szyby w aucie, więc nie będzie chciał uciekać

Skomentuj

Czaruję...
                    X