witam. zachciało mi się podłączyc tuner satelitrany philips 3010 do wzamcniacza. chciałem żeby dźwięk szedł przez lepszy sprzęt grający niż tylko przez tv. i teraz mam problem. otórz jak tylko podłacze kabel chinch pod jedno i drugie urządzenie to z głośników dobiega dźwięk przypominającu buczenie. co to może byc i ewentualnie jak to zlikwidowac. pozdrawiam
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
buczenie z głośników
Collapse
X
-
po długim czasie bezczynności postanowiłem powalczyć dalej z tym buczeniem. wcześniej podejrzenie padło na kabel łaczący dekoder ze wzamcniaczem. niestety to nie kabel. wina nie leży też po stronie dekodera (mój dekoder podłączony moim kablem do inego wzmacniacza).
wina spadła na wzmacniacz (Kenwood KAF-1030), to on jest tu winowajcą. co ciekawe inne urządzenia jak CD, tuner bądż mp3 player podłaczony pod niego działają bez problemu. jedynie jak podłączam dekoder to słychać denerwujący dźwięk.
jeden znajomy troche bardziej kumaty w elektronice poradził mi na próbę połączyć obudowy obu urządzeń wspólną masą. niestety to też nic nie dało.
więc moje pytanie brzmi: co może być przyczyną mojego problemu i ewentualnie jak ją usunąć. pozdrawiam
Skomentuj
Skomentuj