Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaka zwrotnica do głosników tonsila 16/40/4 i GTC 11/100

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaka zwrotnica do głosników tonsila 16/40/4 i GTC 11/100

Parametry tego głosnika 16/40/4 to:
    fs = 42 [Hz]

Vas = 39 [l]

Qts = 0,43

Qtc = 0,7
    A GTC 11/100 to identyczne jak GDWK boto wersja eksportowa podobniez

Wiec chiałbym sie dowiedziec jaki podział zwrotnicy i stopien nachylenia byscie proponowali moze jakoms juz gotowa ?? . Czekam i dziekuje za odpowiedzi

Co do stromości to 12dB/oct, a podział to jakieś 2500-3000Hz. Ale przydały by sie pomiaty. U mnie w podobnej konfiguracji podział był na 2750hz.

Skomentuj

Aha tylko teraz musze wybrac albo sam sie podejmy budowy albo zaopatrze sie w jakoms gotową . w Janbo nie ma z takim podziałem może ktos ma jakis pomysł lub jakis schemacik

Skomentuj

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31380643 lub programij do obliczania zwrotnic, i do tego schematy rysuje, prosty w obsłudze. Podaj maila to ci podeśle.

[ Dodano: 2004-09-26, 18:59 ]
        Ale samemu taniej nie wyjdzie.

Skomentuj

Outlok nie wiem dlaczego zablokował ten program i niemoge go pobrac ale wiesz programem nie jest dobrze sie sugerowac chociaz tak czytałem kilka miesiecy temu

Skomentuj

Normalne ze program to badziew, nie obliczy elementów do wspaniałej zwrotnicy, do tego potrzebne sąpomiary.

Skomentuj

Dobra a zna może ktos gdzie moge kupic pożadna zwrotnice cieta przy 3000Hz z podziałem 8 ohm na wysoko i 4ohm nisko . Jest taka na sronie janbo ale tylko cieta 5000Hz

Skomentuj

Czaruję...
              X