Czesc
To moj pierwszy post, czyli Witam Wszytkich serdecznie.
W sumie mialem pisac nowy temat, ale chyba podepne sie tutaj. Mam dokladnie taki problem jaki jest opisany przez kolege scythe1123 kilka postow wyzej. NA PI konkretnie z CM4 na waveshare CM4-IO-BASE-B mam zaistalowane Moode 7.3.0 i to polaczone z DAC opartym o AD1865 (w Moode wybrany DAC to Generic-1 (aczkolwiek wybieralem rowniez inne)) i to sobie dziala. Dziala do momentu zakonczenia odtwarzania/pauzy, wtedy wlacza sie staly sygnal o roznej czestotliwosci, jakby byl w jakis sposob skorelowany z ostatnim przetwarzanym dzwiekiem. Czy da sie to jakos wylaczyc w Moode? Czy tez moze to byc jednak jakis problem sprzetowy?
pozdr
solter
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Raspberry + hifiberry brumienie w glosnikach
Collapse
X
-
akurat najmniej znam. Szukaj opcji "Close output settings"(przynajmniej tak nazwany jest ten parametr w ALSA) - trzeba ustawić na 0.
Zostaw komentarz:
-
Oczywiście, że się da. Jaki system masz zainstalowany? Sam mam nakładkę na PCM5122 i konieczne jest właściwe ustawienie.
Zostaw komentarz:
-
Na to wygląda, że tak właśnie jest.
Jeżeli między wzmacniacz a raspberry dałbym przedwzmacniacz to wejście wzmacniacza przestałoby "wisieć"?
Zostaw komentarz:
-
Jeżeli brumienie pojawia się po np sekundzie od zakończenia odtwarzania może to być jakiś mechanizm, który wyłącza hifiberry przez co wejście wzmacniacza "wisi"
Zostaw komentarz:
-
Raspberry + hifiberry brumienie w glosnikach
Cześć.
Posiadam wzmacniacz diy i jako źródło dźwięku używam raspberry z nakładką hifiberry.
Gdy nie gra muzyka z głośników wydobywa się brumienie.
Problem występuje tylko gdy sygnał idzie z nakładki hifiberry, gdy kabel sygnałowy podłączony jest bezpośrednio pod minijack raspberry w głośnikach panuje cisza.
Cicho jest również gdy korzystam z innego źródła.
Co może być przyczyną zakłóceń nakładki hifiberry i jak ja wyeliminować?
Tagi: Brak
Zostaw komentarz: