witam, mam problem ze wzmacniaczem. Początkowo miałem problem z głośnością wszystkich wejść cyfrowych tzn było bardzo cicho - jak zmierzyłem oscyloskopem wyszło -30dB w porównaniu z wejściami audio. Wejścia analogowe działały prawidłowo, można było przełączać . Rozebrałem wzmacniacz, pooglądałem płytkę z częścią cyfrową ale niczego podejrzanego nie zauważyłem. Poskładałem podpiąłem kabel sieciowy i załączyłem. Uruchomił się jakoś wydawało mi się inaczej tzn jakby trochę dłużej i na wyświetlaczu pojawił się napis ERROR #005 . Poczytałem na forum i zastosowałem procedurę resetu do ustawień fabrycznych. Niestety procedura się zawiesza tzn jest napis RECALL DEFAULT SETTINGS, i mrugające WAIT i nic się nie dzieje. Powinno to trwać około pół minuty a ja próbowałem czekać kilka godzin i nic. Radiatory się tylko grzeją jak zwykle. Procedura powinna się zakończyć i trzeba normalnie załączyć wzmacniacz ale się nie da nie ma żadnej reakcji tylko mruga napis WAIT. Procedurę resetu wykonałem już kilkadziesiąt razy bo podobno nie zawsze działa i trzeba próbować do skutku ale straciłem nadzieję. Ma ktoś pomysł co z tym zrobić ? Może ktoś potrafi to naprawić , albo ktoś ma do sprzedania płytkę procesora DSP z tego wzmaka ,wymienię i może zadziała
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
hARMAN kARDON HK990
Collapse
X