Nigdy nie aktualizuję sprzętów, o ile nie muszę. Tym razem postanowiłem chyba 10 letni Synology podnieść z wersji 3 na aktualną 7, ponieważ zastanawiam się nad podpięciem jakiegoś dostawcy strumieniowego. No i zaczęło się. Na dzień dobry straciło się wszystko co miałem w AudioStation. To znaczy katalogi z muzyką zostały, ale dostępu do nich z poziomu playera nie było. Pomogło wyrzucenie wszystkiego i ponowna instalacja/wkopiowanie. Niestety okazuje się, że nowy OS nie obsługuje głośnika USB, a stara wersja obsługiwała. Ta drobna zmiana odcięła mi wzmacniacz od serwera i pozbawiła możliwości słuchania muzyki. Zastanawiam się jak to przywrócić. Może ktoś miał podobne problemy i udało mu się rozwiązać w sensowny sposób temat?
Generalnie chciał bym wrócić do konfiguracji jaką miałem, czyli Syno->konwerter USB na spdif/AES/EBU->Wzmacniacz->Głośniki :) Ktoś, coś...?
Irek.
Generalnie chciał bym wrócić do konfiguracji jaką miałem, czyli Syno->konwerter USB na spdif/AES/EBU->Wzmacniacz->Głośniki :) Ktoś, coś...?
Irek.
Skomentuj