takero, NO proste chce wykozystać wzmaka i chce mieć suba bez osobnego wzmaka...chce napędzić dwie kolumny i suba... przynajmnie che mieć pożytek z tego wzmaka !!! co ma wyście na 4pary kolumn... proste !!!
Filipek, odnoszę wrażenie, że nie do końca wiesz o co w tym wszystkim chodzi. Po pierwsze zapomnij o 4 wyjściach wzmacniacza, bo to jest wzmacniacz stereo. Wyjścia te są po to żeby podłączyć dwa zestawy kolumn, z przodu możesz je wybierać przełącznikiem A/B.
Oczywiście mógłbyś podłączyć suba do któregoś z wyjść, ale byłby to sub pasywny, czyli potrzebowałbyś zwrotnicę. Jak już mówiłem zwrotnica może być droższa od wzmacniacza mono, który mógłbyś zrobić/kupić do suba aktywnego. Aktywny nie potrzebuje zwrotnicy, bo ma filtr dolnoprzepustowy na wzmacniaczu operacyjnym.
Wracając do tematu TDA - skoro chcesz STX-a 32/150 to lepiej byłoby gdyby to był mostek TDA, ale musiałbyś kupić wersję 8 ohmową głośnika.
Gdybyś chciał zrobić wzmacniacz, który pokazałem wcześniej nie potrzebowałbyś już żadnego preampa, sumatora ani nic podobnego, bo wszystko tam jest. Najlepiej gdybyś taki wzmacniacz podłączył do wyjścia na sub aktywny, ale jeżeli takowego nie masz to możesz podłączyć też wyjście wzmacniacza stereo pod wejście wysokopoziomowe.
Filipek, nie będziesz miał suba bez osobnego wzmaka...
Jeśli chcesz tak mocno wykorzystać te 4 wyjścia we wzmaku to kup jakieś 2 głośniki i podłącz je pod te wyjścia. Do tego pasywne filtry i może jakoś to będzie.
takero, No ok zrobie tak jak mówisz... to powiedz mi jak można takie pasywne filtry zrobić(jak moge zapytać :PP) chce mieć w tym swój osobisty udział... (wiesz o co mi chodzi)
Skomentuj