Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Projektowanie płytek (stk 077)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Projektowanie płytek (stk 077)

Witam!

Czy istnieje jakis PROSTY program do projektowania PCB? Chodzi mi konkretnie o STK 077...

A moze ktos juz ma wzor płytki pod to "cudo" ??

Taki układ z łatwością można zmontować "na pająku" :)
    Jeśli już koniecznie ma być PCB to wystarczy przy tak prostym schemacie kartka i ołówek, a potem jakikolwiek program graficzny (jeśli ma to być trawione metodą termotransferu.
    Z programami do projektowania PCB jest tak, że każdy z nich jest prosty pod warunkiem, że wie się jak z niego korzystać (polecam spróbować EAGLE lub PROTEL 99) :)))

Skomentuj

Polecam płytkę uniwersalną bądź zrobić kopię płytki z amplitunera MERKURY unitry.

Skomentuj

Sciagnalem Protela 99 i mam problem. Wyrysowalem ładnie schemat, daje Design -> Create NetList, przechodzę do PCB, Design -> Load NetList, i mam błąd: Error: Footprint not found. O co chodzi z tym footprintem? Do czego służy i z czym to się je? :>

Skomentuj

Footprint to inaczej obudowa, po prostu podales typ obudowy jaki nie istnieje w bibliotece protela... Z reszta olej protela - sproboj eagle... Wystarczy dla ciebie - protel to jak dla ciebie przerost formy nad trescia. Eagle jest duzo prostszy.

Skomentuj

No tak, ale jak klikam na wlasciwosci elementu, to do wyboru mam tylko "No Avalible" :/

A Eaglem sie zaraz zainteresuje

Skomentuj

No to jak "no available" to znaczy ze do elementu nie ma przypisanej obudowy - wiec i Salomon z pustego nie naleje

Skomentuj

Czaruję...
              X