Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki wzmacniacz w klasie D

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki wzmacniacz w klasie D

Cześć,
    Rozglądam się za wzmacniaczem w klasie D, czy możecie coś polecić najlepiej gotowego?
    Obecnie używam lampowego wzmacniacza który kilka lat temu złożyłem, projekt z dwoma lampami EL84 na kanał.
    Kolumny mam z projektu Troelsa SBA 861 PFCR, komponenty na SBA Gema czekają.
    Prawdopodobnie temat rzeka ale nie wiem czy kupić jakiegoś chińczyka za kilkaset złotych, moduły ICEpower np. 1200AS2 albo coś gotowego co w razie braku sympatii łatwiej będzie sprzedać.

Moduły z reguły mają dość niskie wzmocnienie i niską impedancję wejściową-szczególnie Icepower. W związku z tym potrzebny jest preamp/bufor. Chińskie gotowce mają z reguły preamp/dezymetryzator i gałę potencjometru.
    Jeśli zdecydujesz się na moduł- polecam ten:
    https://www.audiophonics.fr/en/ampli...bAhmvzEHqFarQ-

Jedna z najlepszych implementacji kostki TPA3255. Do tego zorganizuj dobry zasilacz i odpowiedni preamp.
    Last edited by jjurek; 27.12.2024, 21:37.

Skomentuj

Ja gram od kilku lat na icepower ASP 500 plus pre na E88CC, ale czy to szczyt techniki nie wiem. Miałem do porównania jakiegoś primare i32 i calyxa ale nie pamiętam już nazwy i powodu żeby wydawać dużo więcej nie widziałem. Jednak po czasie uważam że nie ma jak granie w klasie A.

Skomentuj

Miałem IRSy, UcD. teraz jadę od dłuższego czasu na nc2k i póki co nCore topka
        marcinsywala.pl
        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

A ktoś może testował tego "nowego" MA5332MS
          https://www.infineon.com/cms/en/prod...-ics/ma5332ms/
          Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

U mnie od kilku lat dobrze sprawdza się TPA3255 wpakowany do obudowy po Uher Reference No.1
            Póki co nie ma potrzeby przesiadki na coś innego.

Skomentuj

Podpowiesz co to za płytka do TPA? Chłodzenie tez wygląda na mocno przewymiarowane. No i przekaźniki Findera :)

Skomentuj

Czaruję...
              X