Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Autoamtyczne włączanie wentylatora - jak ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Autoamtyczne włączanie wentylatora - jak ?

W samochodzie mam wzmacniacz mocno schowany i wyłącza się jak osiągnie 85C Dlatego chciałbym dać mu dwa wiatraki z kompa 80x80mm.

Jak zrobić aby ukłąd załączał wentylatory po np pojawieniu się +12 na kabelku remote (max 200mA moze podać) Miałem dać przekaźnik ale on pobiera troche dużo prądu a jeszcze z tych 200mA zasilana jest antena.

Albo żeby wentylatory pracowały po przekroczeniu 50C i przed załączeniem ukłąd nie pobierał nic prądu - chciałem dać termostat 50/35 C ale nie moge znależć.

Bez przesady przekaznik pobiera duzo pradu? To jakis dziwny musi byc i lepiej kup taki co bedzie pobieral mniej - na pewno taki kupisz :)
    A antena pobiera wiekszy prad tylko podczas wysuwania i skladania.

Skomentuj

Wejdz na www.sq7hjb_sq7iqe.republika.pl , w dziale Konstrukcje poszukaj tytulu Termostat. To prosta konstrukcja, ktora nie dosc ze zalacza wentylator to jeszcze steruje jego obrotami i gwarantuje ze nic prostszego juz nie znajdziesz. Dziala na bank. Po montazu testujesz na sucho, ustawiasz temperature zalaczenia a pozniej juz tylko montujesz na wzmaka i cieszysz sie dzialaniem.

Skomentuj

Albo kup wiatraki z czujnikiem temperatury - np.: Arctic Cooling Pro TC http://www.arctic-cooling.com/fans2.php?idx=3

Skomentuj

Czaruję...
        X