Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Firma wykonująca płytki

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
    Płytkę zawsze oddaje do płytkoróbni jak coś już działa. Prototyp wykonuje na płytkach uniwersalnych, eval-ach, pająkach, przejściówkach itp
    przy SMD raczej się to nie sprawdza. a pająki wprowadzają dodatkowe zniekształcenia i zakłócenia itp.
    Zamieszczone przez damiani Zobacz posta
    mogl bys bardziej opisac?

mogl bys bardziej opisac?
    jest to typowa metoda sitodruku też jej się dopiero uczę więc moge coś żle przekazać myśle , że mozna znaleść coś w necie ze zdjęciami trzeba tylko wybierać emulsje albo uniwersalne albo do farb UV. Urzywam tylko farb UV można zostawić nie umyte sito i nie zaschnie, do napisów na płyte czołowa są specjalne bardzo wytrzymałe farby na metalale juz nie UV.

Skomentuj

Zamieszczone przez SP7LZA Zobacz posta
      przy SMD raczej się to nie sprawdza.
      Sprawdza :)

Skomentuj

A ja przejrzałem oferty polskich firm i mnie osłabiło. Nie da się nic dowiedzieć, folklor na stronach WWW, niektórzy każą wypełniać wielgachne formularze przed pokazaniem dowolnej ceny. Najlepsza chyba była firma, która wymagała wypełnienia formularza PDF/DOC rozmiarów A4 i wysłania. Przed pokazaniem ceny.

Każdy ma jakieś specjalne wymagania. Jeśli ktoś oczekuje, że będę ręcznie powiększał wszystkie otwory o 0.1mm, bo "tego wymaga nasz proces metalizacji otworów", to się nie doczeka. Do tego większość*ma w nosie hobbystów. Interesują ich "większe zamówienia". No to powodzenia.

Sam dałem sobie spokój i zamawiam w Chinach: http://iteadstudio.com/store/index.p...ex&cPath=19_20

Ceny zaczynają się od $9.90 za płytki 5cmx5cm (10 sztuk!), dwustronne, z soldermaską, opisem, wierceniem, frezowaniem i metalizowaniem otworów. Wszystkie płytki wchodzą na tester. Produkt standardowy, żadnych formularzy, wymyślania, cudowania i much w nosie. Wykonanie trwa 4-6 dni, kolejny tydzień przesyłka (zwykła poczta lotnicza) do Polski. Czyli w 2 tygodnie mam płytki w ręku.

Zacząłem inaczej projektować: raczej staram się robić więcej małych płytek, niż wszystko na dużej, bo tak się bardziej opłaca.

Jak dotąd zrobiłem tam jedno zamówienie i jestem bardzo zadowolony z jakości.

Skomentuj

Czy ktoś w ostatnim czasie wykonywał gdzieś zamówienie?
          Przymierzam się do zamówienia 50-100szt. pcb do prostego sterowania wzmacniaczem i potrzebny będzie mi zakład, który w przystępnej cenie nie spapra mi płytek.

Skomentuj

Ja w zeszłym tygodniu zamawiałem 1 sztukę w http://prototypy.com.pl/ masz tam kalkulator :)
            Raczej ceny nie są przystępne, bo są nastawieni na produkcję prototypową -- nigdy nie pytałem się o większe zamówienia.
            Polecam ze względu na wysoką jakość płytek.

Skomentuj

Przy 50szt jakie mnie interesują nie wychodzi to jeszcze akceptowalnie.

Skomentuj

http://diyaudio.pl/showthread.php/93...925#post301925

jakosc lepsza niz z http://prototypy.com.pl/

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                  Przymierzam się do zamówienia 50-100szt. pcb do prostego sterowania wzmacniaczem
                  Jakieś forumowe zamówienie?
                  marcinsywala.pl
                  Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Spróbuj merkara, powinno wyjść niedrogo. Wczoraj odebrałem od nich przesyłkę z płytkami 12szt, 1 warstwa wymiar jakieś 6x8 cm (tak z głowy bo nie pamietam dokładnie), z przesyłką ok 11 zł za płytkę. Nie tak źle, chociaż bywało taniej

Skomentuj

Zamieszczone przez hermes Zobacz posta
                      Jakieś forumowe zamówienie?
                      Całkiem możliwe. Potrzebuję uniwersalnego prostego sterownika, ale dla 3-4pcb nie opłaca się tego robić. Jak znajdę dostawcę to wtedy założę odpowiedni wątek.

Skomentuj

Przy tej ilości w prototypy się nie płaca. Merkar jak Yoshi pisze.

Skomentuj

Zawsze robiłem w firmie merkar:)

Skomentuj

w merkarze zdarzają się serie z ubitymi przelotkami, jak robisz dwustronnie to nie polecam

Skomentuj

Nie na temat...
                              Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                              Całkiem możliwe. Potrzebuję uniwersalnego prostego sterownika, ale dla 3-4pcb nie opłaca się tego robić. Jak znajdę dostawcę to wtedy założę odpowiedni wątek.
                              A jaka jest funkcjonalność tego sterownika
                              marcinsywala.pl
                              Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

jakosc lepsza niz z http://prototypy.com.pl/
                                Możliwe, właśnie odebrałem płytkę z prototypów i na oko nie mam zastrzeżeń:

"Zalakierowane" pady stabilizatorów to niestety błąd biblioteki, którego nie zauważyłem na wydrukach...

Skomentuj

mbar zapominałeś o małym szczególe :)

Skomentuj

Strzelaj :) bo ja nie wiem.

Wysłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk

Skomentuj

Otwory na śruby żeby jakoś płytkę przykręcić :)
                                      Tu sobie bez problemu wywiercisz ale lepiej myśleć o tym od razu i pakować otwory bo potem jest bolesny zonk.

Skomentuj

A nie, to świadomie, sam zrobię -- w prototypach za każdy otwór się buli :)

Wysłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk

Skomentuj

Przy prostszych płytkach i mniejszych zamówieniach opłaca się zamawiać w http://www.drukowane.pl/

Skomentuj

Czaruję...
                                          X