Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Carpower 1502 :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Carpower 1502 :)

Witam. Czy mozna jakos ten wzmacniacz "poprawic" zbytnio w niego nie ingerując zeby wzmacniacz grał troche lepiej ? Nie wiem : pogrubic sciezki od tranzystorów wyjsciowaych do głosników , sciezki zasilania , mostki na pcb itp ? Pomoze mu to cos ?

Kombinował ktos przy takim czy na razie nikt? :)

Szkoda czasu na takie zabawy. Jeżeli chcesz go polepszać chwile po kupnie trzeba było myśleć o czymś lepszym.

Skomentuj

Ale ja lubie w takich rzeczach grzebac :)

Skomentuj

A co Ci się w nim nie podoba, może to wina czegoś innego a nie wzmacniacza?

Skomentuj

->nosb
          Lubisz grzebać powiadasz? Lepiej tego nie ruszaj bo znajac zycie to pewno cos spartolisz.

Skomentuj

nosb, jak lubisz grzebac to kup sobie uszkodzonego blaupunkta z allegro!! zabawa gwarantowana:P

Skomentuj

coolombo, skad od razu ta pewnosc,ze spartole? :P

Pawel S., hehe :P Własnie sie do niego przymierzałem ale reka boska mnie powstrzymała :P

Panowie nie chodzi mi o podniesienie mocy tego Carpowerka. Chce mu po prostu ulzyc w zyciu :) Pogrubic sciezki zasilające i głosnikowe. Zwory dac grubsze. Ma to jakis sens czy raczej nie? :>

Skomentuj

z tego co widzialem w innych wzmakach to taki zabieg za duzo niepomoze...

jak chcesz kupic blaupunkta z allegro to popros o takiego zeby mial cala plytke przy potencjometrach. gniazda skleisz (lub zgrzejesz tak jak ja) a potencjometry zastosujesz montazowe lub jak je cale scielo (bez polamania obudowy) to dolutujesz je spowrotem. plytka przy gniazdach jest banalnie prosta a przy potencjometrach sa klopoty...
                zobacz zdjecia http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.php?t=7395

Skomentuj

pogrubienie sciezek? ciekawy tuning :)
                  Dodaj jeszcze pare niebieskich diodek na pewno wtedy zagra lepiej :)

Skomentuj

irek, chodzi mi o to ze jak pogrubie sciezki to prad bedzie miał "lzej" dowlec sie do koncówki :)

Skomentuj

jak bedzie mial za lekko to pewnie ci gdzies ucieknie :)

Skomentuj

irek, pamiętasz może na jakich tranach jest końcówka w nim?

Skomentuj

Pewnie standard pokroju 2SA1265 i 2SC3182(po 100W) 2 pary na połowę mostka.

Skomentuj

Czaruję...
                          X