Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zwrotnica pod sph-176 i xt19

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zwrotnica pod sph-176 i xt19

Prosze Was, jestescie moją ostatnia nadzieją na pomoc w zaprojektowaniu zwrotnicy pod w/w głośniki. Najlepiej jakby ktos z Wa-wy zechcial pomóc

Może fachowcy skomentują: (imo jakieś małe cewy dla mida)
    http://img205.imageshack.us/img205/4210/zwrotkags4.jpg

Skomentuj

Borys zwrotke zrobi, jakby co to dam ja tu pozniej

Skomentuj

Witam,
        C1 dla Xt19 > 22mikro > to raczej pomyłka. Tak na pierwszy rzut oka.
        Pozdrawiam, Piotr01

Skomentuj

Langusta na x-overze obliczales? Szczerze ci powiem ze ta ktorą sam robilem jest lepsza. Po co ciac sph 4 rzedem skoro wystarczy drugim, natomiast xt lepiej trzecim rzedem, do tego tlumik dla xt i korektor impedancji dla sph.

Skomentuj

krasz, to nie ja robiłem tą zwrotkę.

Skomentuj

Dzisiaj postaram sie jakas zwrotnice zrobic. Ostatnio to sie nie wyrabiam. A ta z linku to totalna tragedia.

[ Dodano: 2006-08-30, 23:59 ]
              No i sa zwrotnice. Panowie wisicie piwo i to dobre.

[ Dodano: 2006-08-31, 00:01 ]
              Ta z 1rz ma troche wieksza kompensacje BS i powinno byc z niej wiecej basiku. Za dobranie efektywnosci nie dam sobie reki obciac, kto wie czy nie trzeba bedzie samemu nieco rezystorkami sie pobawic.
              i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
              https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Jak obciałes xt19 o 2-3dB to teoretycznie powinno byc wszystko ok. Dzieki Borys, z chęcią postawilbym ci piwo ale sądze ze nie wytrzymaloby podrózy samochodem poczty polskiej :grin:.

[ Dodano: 2006-08-31, 09:24 ]
                Borys nie wkurzaj sie, ale mam dwa pytania: zwrotka z 1rz ma korektor impedancji, a z 2rz juz nie, dlaczego? Dlaczego w jednej tłumiki są rózne w obu zwrotnicach (czy tylko eksperymentowales tłumikami)?

Skomentuj

Zamieszczone przez krasz1
                  [ Dodano: 2006-08-31, 09:24 ]
                  Borys nie wkurzaj sie, ale mam dwa pytania: zwrotka z 1rz ma korektor impedancji, a z 2rz juz nie, dlaczego? Dlaczego w jednej tłumiki są rózne w obu zwrotnicach (czy tylko eksperymentowales tłumikami)?
                  To jest bardzo oczywiste tylko trzeba troche pomyslec i popracowac samemu, specjalnie zrobilem 2 zwrotnice a nie 1. Dziennie odpowiadam conajmniej na 20 rozmow w temacie zwrotnic, przyznam szczerze ze zaczyna mnie bardzo irytowac to odwalam cala robote.
                  karasz1 bardzo chetnie odpowiem na twoje pytania tylko napisz mi chociaz twoje przypuszczenia, tak zebym widzial ze tez cos rzeczywiscie wlozyles pracy - zdobywanie wiedzy to tez praca.
                  i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                  https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Czaruję...
                  X