Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wzmacniacze stereo starszy czy nowszy?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wzmacniacze stereo starszy czy nowszy?

mam zamiar kupic jakis niedrogi wzmacniacz stereo do zasilania nowych kolumieniek (niedlugo pokaze, jak wykoncze :) ) do komputera, moc jaka mi jest potrzebna to ok 40-50W, wiec nie jest to zbyt wygorowane, i nie wiem czy szukac na allegro czegos starszego czy czegos nowszego, czy te starsze nie sa "pozeraczami pradu"? Potrzebne mi to jest do komputera na studia gdzie sam oplacam rachunki wiec juz trzeba troche dbac o wszystko i o wszystkim myslec zanim przyjdzie rachunek :)
    Wypatrzylem cos takiego:
    http://allegro.pl/item124015306_wzma...n_idealny.html
    lub
    http://allegro.pl/item123999409__faj..._tx_7320_.html
    co wy na to? jeszcze nie wiadomo jaka jest cena, no ale szukam czegos tak do 100-150zł, mysle ze tej kwoty to nie przekroczy

[ Dodano: 2006-08-30, 10:47 ]
    znalazlem pare danych o tym technicsie, ma 45W przy 8Ohmach wiec w sam raz dla mnie :) co o nim myslicie?

Sam używam sprzętu JVC z końca lat 80-tych. Dla porównania mam jakiś amplituner Denona z zeszłego roku. Dla mnie sprzet stry ma swój klimat, bardzo mi się podoba jego dzwięk, jakiś taki ciepły jest, przyjemny. Mimo iż potencjometry potrafią zatrzeszczeć to ja nie zamienie mojego JVC na nic nowego, ewentualnie na jakiś zabytek. Najwspanialsze jest to że w tych starociach nie oszczędzana na wykończeniu, gałki często sa aluminiowe jak i cały przedni panel. Słyszałaem jeszcze jakiegoś BASF-a też z końca lat 80-tych. To już była lepsza klasa z analogowymi wskaźnikami wysterowania, z pięknym panaelem z czystego polerowanego alu. Coś przepieknego. Jak dla mnie nie ma lepszego sprzętu. Pewnie są osoby, które uważają inaczej, dlatego prosze je o zabranie głosu w tej sprawie, może jakaś dyskusja z tego wyniknie.

Skomentuj

miałem integre Onkyo i naprawde ciężko jest kupić coś co zagra lepiej...
      kiedyś nie oszczędzali na częściach , nie to co teraz :/

Skomentuj

Czaruję...
      X