Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

GML-025

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

GML-025

czesc
    mam pytanie, nie moge znalesc parametrow tego ukladu: GML-025
    pytanie: pracuje on w 4R??
    pozdrawiam wojtek

Ale wynalazles zabytek. Moja rada to schowaj spowrotem gleboko do szuflady i zapomnij. Obecnie na rynku jest wiele wzmacniaczy scalonych przewyzszajacych kazdym parametrem tego dziadka. Ale jezeli sie upierasz to z tego co pamietam uklad raczej nadaje sie do 8 omow.
    Pozdro
    Dexter

Skomentuj

GML-025 ma następujace parametry:

Ecmax= 43V
      Iomax= 5A
      Pd=20W przy Tc= 80'C
      h: 0,1% typ.
      B: 20...60000Hz
      Pzn przy Ec= 36V, Ro= 4ohm i h= 10% - 32W (typ.)

Skomentuj

Ta hybryda tak jak nazwa wskazuje to GeMeLa

TDA 7294 zagra duzo lepiej i jest kilka razy mniejsze i w dodatku ma zabezpieczenia :)

Skomentuj

GMLy stosowano dawno i maja zatopione elementy ktore ulegly w tym czasie napewno czesciowej degradacji.Nie wroze dlugiej eksploatacji a zatem szkoda czasu.

Skomentuj

GML 025 siedziały w merkurym-zamiennik STK015.Grały nawet nieźle.W środku siedziały 2 BDP285.

Skomentuj

Może GML ma zamiennika w STK ale ja bym wolał STK sa lepiej wykonane w środku. Kiedyś rozebrałem GML wykonanie nie było najlepszy wszystko jak najtanszym kosztem

Skomentuj

Zamieszczone przez ALTON
                GML 025 siedziały w merkurym-zamiennik STK015.Grały nawet nieźle.W środku siedziały 2 BDP285.
                Fakt, że siedziały w merkurym, ale zamiennikiem STK015 miał być GML024 (wycofany z produkcji z powodu dużej awaryjności i zastąpiony przez GML026).
                GML025 miał większą moc i inną aplikację i dlatego nie można go traktować jako zamiennik STK015.

Skomentuj

Czaruję...
                X