pomocy plizz, walczę z tą metodą (ksero na papierze kredowym), próbowałem różnych czasów prasowania, róznej siły docisku i nawet różnych żelazek:) i zawsze jest tak samo - po namoczeniu papieru gdy próbuję go ściągnąć schodzi z nim część tonera i ścieżki nie są jednorodne tylko "dziurawe", co może być nie tak?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
termotransfer - co robię nie tak?
Collapse
X
-
hmmmm ja termotransferu uzywam juz od dluzszego czasu i jak narazie efekty sa wysmienite :) tylko ja drukuje na laserowce a potem to juz tak samo> moja metoda jest taka: najpierw rozgrzewam laminat od strony miedzi (az zelazko osiagnie max temperature) nastepnie delikatnie nakladam wyciety wzor plytki i naciskam w jednym miejscu aby mi sie to przykleilo potem biore zelazko do reki odwracam laminat na duga strone (papierem do gory) i dociskam szmatka ... potem do wody, lodowki i pod kran :) plytki wychodza super
Skomentuj
-
dzieki za pomoc wszystkim, trochę źle to robiłem teraz jest w miarę dobrze tylko papier nie jest chyba dostatecznie gładki i krawędzie nie są idealne, muszę spróbować z folią, ale zwykła jak ostatnio próbowałem zwijała się podczas przyklejania, wieć chyba trzeba specjalną do termotransferu
Skomentuj
Skomentuj