Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmocnienie sygnały w kamerze radiowej ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmocnienie sygnały w kamerze radiowej ?

Witam...

Nie wiem czy tu czy w offtopicu jakby co to przenieście.

Mam pytanie czy jest opcja żeby w TYM : LINK zwiększyć moc aby miała te 100 metrów zasięgu ale w TERENIE ZABUDOWANYM ???

Pozdrawiam

Pewnie to nie to samo, ale kupilem kiedys taka bezprzewodowa kamerke kolorowa z dzwiekiem na allegro za niecale 200zl (identyczny zestaw u mnie w sklepie, ale IDENTO 450zl kosztowowal). Odbiornik w tym zestawie byl identyczny jak w tym co pokazales, mial tylko inne napisy oraz nie mial tych 2 przyciskow i lcd kolo napisu CONTROL.

Zasieg - w budynku z drewnianymi scianami - 15m ;]

Skomentuj

a no wlasnie.... tu jest moc wyjściowa 10mW.... to jest śmiech na sali :P 0,5W jakby miało to juz jest coś... bo piszą ze te 100 m w terenie niezabudowanym jest przy zwyklej antenie odbiornika, pewnie jak bym maszt postawił to moze i miałbym te 100m w zabudowanym ale nie oto chodzi przecież.

Pls pomóżcie :)

Skomentuj

Sorki, patrze teraz na moja sciane w pokoju ktora wiem ze ma 6 metrow i przypominam sobie ta sytuacje jak podlaczalismy ta kamerke w Zakopanem w pensjonacie.... miedzy 5 a 10m zasieg :)

Skomentuj

Antena kierunkowa mogłaby pomóc. 10mW to nie tak mało jak się je dobrze wykorzysta. Karta sieciowa ma nie wiecej jak 30mW a zasieg nawet na tych małych antenkach prętowych do 100m w zabudowanym. Dużo zależeć bedzie od ilości tych zabudowań i pogody.

Skomentuj

hmmm antena kierunkowa odpada bo źródło będzie zmieniało swoje połozenie wiec taka opcja odpada... co do zabudowań to powiedzmy ze bedąc na jednym końcu betonowego osiedla odbiore sygnał z centrum osiedla powiedzmy 100 m odemnie... pogoda? kurde to wogóle nie moze mieć wpływu na to dlatego pytam o zwiększenie mocy

pomóżcie HELP

Skomentuj

Faktycznie w takich warunkach to tylko zwiekszenie mocy i to 3..5x moze pomóc. Jednak wątpie, żeby jakieś przeróbki wchodziły w gre. To nie jest cb radio gdzie byle amator mógł sobie dopał zrobić.

Skomentuj

no wlasnie tego sie obawiam... pewnie przy dał by sie jakiś testowy egzemplarz... chyba ze jesteście przekonani ze to nie takie proste bedzie... a moze macie jakiś inny pomysł zeby taka transmisja video mogła bybyć mozliwa??

Skomentuj

Czaruję...
                X