Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kit Jabla

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kit Jabla

Co sądzicie o tym kicie: http://www.cyfronika.com.pl/KITY/KIT635.htm .

fajny ;]

co chcesz tym napedzac?

Skomentuj

Chcę zrobić średniej wielkości monitorki. Tak do 80 w 8 ohm>

Skomentuj

Z opisu przypomina mi to kit który kiedyś zakupiłem ale tranzystory końcowe były stuknięte.
        Kiedyś był on chyba pod inną nazwą???
        Problem polegał na tym że te tranzystory sprowadzało się/sprowadza na wagę z za wschodniej granicy.
        Poza tym trzeba było w tej wcześniejszej wersji wymienić kilka rezystorów bo się grzały jak diabli.
        Jednak osoby które go złożyły są zadowolone,wyciskali z niego nawet 120 W sin.
        pozdro

Skomentuj

W jaki sposób wyciskali 120w sinus? Jaki transformator zastosować do tego kitu?

Skomentuj

Kiedyś brat składał ten wzmacniacz ale narobił zwarć i układ nie działał. Poszło napięcie stałe na głośnik. Tak sobie teraz myśle, że gdybym wziął od niego płytke i spróbował wszystko od nowa zrobić to mógłby wyjść ciekawy wzmacniacz do suba. Trafo mam idealne 2x28v 200VA.
            Tranzystory zapewne się spaliły. Drogie są nowe na wolumenie? Jakie byłyby najlepsze? Moze ktoś odpalał ten wzmak i wie jak to zrobić bezproblemowo.

Skomentuj

Jaki zasilacz polecacie do tego kitu.

Skomentuj

Jest to zestaw J35. Ten wzmacz nie jest dobry. Moim zdaniem jest to shit. Drogo go sprzedają w tym sklepie. Tu masz taniej [code]www.jabel.com.pl[/code] A na u mnie w sklepie w mieście jest jeszcze tańszy. Jest to zwykła książkowa konstrukcja. Znam osoby kture go budowały i nie były zadowolone.

Skomentuj

Niwiecie czy ten wzmacniacz można podrasować przez danie innych tranzystorów lub innym działaniem. Czytałem trochę o nim na różnych forach podobna da radę ale jak?

Skomentuj

Witam:) Zgadzam sie z peikmanem jest to raczej katastrofa:(( Z resztą na stronie Jabla nic nie pisze że sie nadaje do domu tylko do nagłaśniania sal (a raczej salek:)) ) Popytaj innych na forum to Ci powiedzą prawde (podobno występują jakieś stuki i takie tam nieprzyjemne sytuacje) Chyba że chcesz to na serio do nagłośnienie małej sali to OK...

Skomentuj

sam pomysl na wzmaka jest bardzo srednich lotow
                      cena zajebista........ale podzespoly: nedza

reasumujac: zestaw tani jak barszcz, gdybym mial kurde PLYTKE (jak ktos ma obraz, skan plytki niech podesle na paffik@o2.pl) to bym go zbudowal na sensownych elementach (znaczy z pewnego zrodla i na czyms lepszym niz 2n3055), biorac tez pod uwage uwagi userow www.elektroda.pl i pewnie cos by wyszlo.......

wzmak pozostalby dalej low-end low-cost i raczej tylko do suba

Skomentuj

jak ktos ma plytke to tez poprosze
                        ssvir@wp.pl

Skomentuj

Ma ktoś wzór plytki do tego kitu jeśli tak niech podrzuci i na meila.
                          Nie wiecie jakich części trzeba użyć żeby ten kit grał jako tako a nie jak szajs. http://www.elektroda.net/audio/dyskretne_wzm.html link do spisu części, schematu ideowego oraz montażowego. Przoszę i góry dziękuje.

Skomentuj

Miałem ten kit i trzeba wiele starań żeby go uruchomić.2N3055 które tam są zaraz wyrzuć ponieważ są do d.... .Wzmacniacz warjuje z prądem spoczynkowym.Same problemy.Jak mi sie go już udało uruchomić to grał tak cicho że głowa mała (na wejściu podałem równe 0,7V !).On nie ma 100W dla 8R tyylko około 50W dla 8R.Dla zasilania 2x38V nie da sie uzyskać 100W dla 8R przy akceptowalnych THD

Skomentuj

Czaruję...
                            X