Dostałem od znajomego nowy głośnik stx gdn-32-300-4-ss. Mam zamiar zrobić sobie z niego suba. Od kilku tygodni ładuję sobie mózgownicę różnymi infomacjami na temat budowy sybwoferów. Obliczyłem już za pomocą winisd odpowiednie rozmiary obudowy. Jest tylko jeden problem. Nie mam pojęcia jakiej mocy zastosować wzmacniacz. Czy ktoś mołby polecić mi gotowy wzmacniacz tak abym nie musiał grzebać się w elektronice bo nie znam się na tym za bardzo? Niestety jestem stolarzem a nie elektronikiem. Subwofer ma pracować w pokoju o powierzchni 25 m2. Chciałbym umieścić głośnik w dolnej ściance kolumny a otwór BR umieścić w środku bocznej ścianki. Wzmacniacz będzie w odzielnej komorze. Interesuje mnie kompletny wzmacniacz w cenie około 250-300 zł (taki budżetowy). Pozdrawiam
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
stx gdn-32-300-4-ss
Collapse
X
-
Holton 400W - 150zł
Trafo tak kolo 100zł moze
Kondy + mostek z 50zl
Filtr - kupny 50zl, robiony moze 20zl.
+ obudowa i inne duperelki ktorych sie nigdy nie liczy i wychodzi troche ponad 350zl :)
Co do holtona, to www.altron.com.pl
Za 325zl chyba mozesz miec 300W matronixa z panelem... Ale i jakosc i moc nie ten teges, polecalbym holtona :)
-
A dzisiaj dostałem drugi głośnik stx 27-150-4 z membraną z wł. szklanego. Nie używany jeszcze zapakowany w pudełko. A co sądzicie o tych wzmacniaczach? http://www.bazafirm.pl/newbaza/edyto...&id_grupy=6820
Skomentuj
Skomentuj