Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

stx gdn-32-300-4-ss

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

stx gdn-32-300-4-ss

Dostałem od znajomego nowy głośnik stx gdn-32-300-4-ss. Mam zamiar zrobić sobie z niego suba. Od kilku tygodni ładuję sobie mózgownicę różnymi infomacjami na temat budowy sybwoferów. Obliczyłem już za pomocą winisd odpowiednie rozmiary obudowy. Jest tylko jeden problem. Nie mam pojęcia jakiej mocy zastosować wzmacniacz. Czy ktoś mołby polecić mi gotowy wzmacniacz tak abym nie musiał grzebać się w elektronice bo nie znam się na tym za bardzo? Niestety jestem stolarzem a nie elektronikiem. Subwofer ma pracować w pokoju o powierzchni 25 m2. Chciałbym umieścić głośnik w dolnej ściance kolumny a otwór BR umieścić w środku bocznej ścianki. Wzmacniacz będzie w odzielnej komorze. Interesuje mnie kompletny wzmacniacz w cenie około 250-300 zł (taki budżetowy). Pozdrawiam

Holton 400W - 150zł
    Trafo tak kolo 100zł moze
    Kondy + mostek z 50zl
    Filtr - kupny 50zl, robiony moze 20zl.
    + obudowa i inne duperelki ktorych sie nigdy nie liczy i wychodzi troche ponad 350zl :)
    Co do holtona, to www.altron.com.pl

Za 325zl chyba mozesz miec 300W matronixa z panelem... Ale i jakosc i moc nie ten teges, polecalbym holtona :)

Skomentuj

Czy moc tego wzmacniacza nie jest za wysoka? Głośnik ma 300w. Czy takiego Holtona złożonego i uruchomionego można gdzieś nabyć. Generalnie czy moc wzmacniacza powinna odpowiadać mocy głośnika?

Skomentuj

Ja bym polecal wzmacniacz od pana IRKA robi dobre i tanie wzmacniacze a moc powinna wystarczyc w granicach 200W

Skomentuj

Moc conajmniej 300W. Holton 400 albo wzmak Janka 300W

Skomentuj

Jędruś, to tak jak z samochodami, lepiej Ci sie jedzie autostrada 150kmph autem ktore ma Vmax 250 niz takim ktore ledwo 160 z gorki pojedzie :)
            A to niby te same 150kmph :)

Skomentuj

A dzisiaj dostałem drugi głośnik stx 27-150-4 z membraną z wł. szklanego. Nie używany jeszcze zapakowany w pudełko. A co sądzicie o tych wzmacniaczach? http://www.bazafirm.pl/newbaza/edyto...&id_grupy=6820

Skomentuj

Jędruś, wzmaki te są generalnie słabe, żeby nie powiedzieć - beznadziejne.
                A moc 100W to za mało do tego STXa.

Skomentuj

Ok. Kupię wzmacniacz od p. Irka i złożę go sam. Biorę się za robotę i już nie długo przedstawie efekty mojej pracy.

Skomentuj

Czemu irka a nie holtona? :)

Skomentuj

Bo namierzyłem sklep w wawie, który sprzedaje kity do samodzielnego montażu. Może będe mógł uzyskać tam jakąś pomoc przy uruchamianiu wzmacniacza. :wink:

Skomentuj

Cena?

Skomentuj

Wzmacniacz, radiator, zasilacz plus trafo, filtr aktywny wszystko do samodzielnego montazu około 250 zł.

Skomentuj

Czaruję...
                          X