Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki gotowy wzmak CW 1202C

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki gotowy wzmak CW 1202C

Witam.
    Nie znam sie na elektronice, dlatego prosiłbym o doradzenie mi jaki wzmacniacz kupić do ów wymionego głośnika.
    Myślałem nad czymś takim jak jest na stronie www.subwoofery.pl To ten wzmacniacz 7.1 do kina domowego.
    Tylko o ile sie dobrze orientuje to TDA nie da rady do tego CW.
    Kwota za ten wzmacniacz nie może przegroczyć 350zł.
    Prosiłbym o pomoc i doradzenie w wyborze wzmacniacza.
    Z góry thx

hmm...z tego co piszą to TDA ma wyciągnąć max 200W, i z tego co wiem to tam jest trafo coś ok ~100W - śmieszne! Max 70-80W przy 4 omah. CW 1202C tym nie napędziesz, chociaż można spróbować :P

[ Dodano: 2004-10-03, 22:38 ]
    Napisz do igoda on coś poradzi w tej cenie.

Skomentuj

STK4050 lub PA300 byłby jak znalazł do tego głośnika.

pozdrawiam!

Skomentuj

Napisz do igoda on coś poradzi w tej cenie.
        A możesz dać jakiś namiar na niego? Maila albo coś?

Skomentuj

Popatrz na stronie www.axetyk.republika.pl i tam jest taki gotowy wzmak z panelem chyba 160W a to na pewno by Ci wystarczyło !!! Za chyba 260 zł. Zmontowane, gotowe do działąnia !!!

Skomentuj

:Tomi666
            Wzmaki z tej strony co podałeś to jakaś ściema, ja tam wszędzie widze TDA7294 jak to niby ma wyciągnąć 240W.Lepiej od razu napisać mega-hiper-pałer :P Ludzie kupują mostek TDA7294 podlączają do tego 4Omy i wychodzi kupa.

pozdrawiam!

Skomentuj

Zamów coś u igoda, on Ci napewno dobrze doradzi Pozdro

Skomentuj

Bez urazy ale CW 1202 CW ma moc max. 400 wat i 200 wat sin/4ohm i stego co wierzyć ludziom którzy go używali to zdażało się że klękał przy 120-150 wat sin. Dlatego nie warto szukać wzmaka super-hiper /ściemy/ jak powiedział kolega bo po poprostu nie wydoli.
                Wzmaki ze strony jaką podałeś są na tda7294 którego moc max. to 180 wat /nie 200/ a sin to dla 4 ohm 70-90 wat ale przy wydajnym trafie 200 wat. Szczerze mówiąc polecam wzmaka do twojego głośnika na tym układzie jednak nie u tego 'pana' jeśli daje on trafo 100 wat to go poprostu wyśmiej.Absolutne minimum trafa to 150 wat.
                pozdro

Skomentuj

Te wzmacniacze od axetyka są na mostku TDA 7293 !!! Nie wiem jaki on daje trafo ale i tak sobie u niego zamówiłem !!! Ja przyjdzie i go podłącze to się wypowiem jak to wymiata !!! Napewno bedzie lepszy od TDA który w mostku 4 ohm'ów nie moze mieć !!!

Skomentuj

TDA7293-ile daje w mostku na 4 ohm??? i jakie ma trafo???

Skomentuj

TDA7293 to nic innego jak TDA7294 tyle że pracuje przy wyższym napięciu i zabezpieczenie przeciwzwarciowe już nie jest takie skuteczne jak w 7294 :P Prąd wyjściowy jest ten sam różnica w mocy to jakieś 5-10W, więc jak niby ma to chodzić w mostku przy obc. 4Omy ??? proponuję przejrzeć noty katalogowe.

pozdrawiam!

Skomentuj

Czytałem gdzieś o możliwości łączenia układów tda 7294s oraz 7293 kaskadowo - dają one wtedy dużą większą moc i umożliwiają podłączenie z głośnikiem 4 omowym. Może właśnie taka zasada wykorzystywana jest w wymienionej konstrukcji.

Skomentuj

Jeżeli tak to można zrobić połączenie mostkowo równoległe, moc takiego układu wyniesie wówczas około 300W przy 4Omach.

pozdrawiam!

Skomentuj

Czaruję...
                          X