Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wzmacniacz do subwoofera do 400 zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wzmacniacz do subwoofera do 400 zł

Witam. Chcę sobie zrobić subwoofer na głośniku stx gdn 32-300-4SC i chce do niego dokupic wzmacniacz. Patrzyłem na allegro jest tam wzmacniacz chyba za 324zł 300 watowy do suba, lecz nie wiem czy był by dobry (chodzi mi o to czy sprzedawca oferuje dobry sprzęt i czy nie kłamie). Chyba że macie jakieś inne propozycje, jeżeli tak to może inny wzmacniacz. Z góry dziękuje.

zglos sie do Irka za 400 zł chyba akurat robi 300W(atowe), jesli dobrze pamietam

Skomentuj

z tego co ja pamiętam (a pamiętam lepiej ) to cena wynosi 450-500zł,
      ale warto - sam mam taki
      w przeciwieństwie do matr(on)ix-a jest pod każdym względem profesjonalnie zaprojektowany i wykonany, a wygląda po prostu rasowo...
      Warto dołożyć.

Skomentuj

I chyba tak zrobię. W końcu te 100zł więcej to nie będzie problem bo na święta zawsze jakaś kasa dochodzi od rodziców, więc licze że jeszcze przed styczniem zgłosze sie do Irka.

Skomentuj

Owszem,ale to to muli niemiłosiernie.I sami nie wiemy czemu :???:

Skomentuj

Wiesz ja ostatnio potestowałem troszku wzmaki i FILTRY. Powiem Ci że wszystkiemu w subach sa winne Filtry!!!!

Np na tanim DP firmy X głośnik latał jak szmata, na następnym firmy XX było lepiej, 3 był jeszcze bardziej syfiasty. Podlaczyłem Filtr DP Questera i było miodzio. podobnie filtr chłopakó z wrocka CA.

Skomentuj

dj_zibi, ja nie mam tak szerokiego porównania.Ale zestaw Irka kontra filtr z carton audio...niebo i ziemia.I na cartonie gram,Na układzie Irka z basu sie robiła "buła",zero kontrastu.Mimo wywalonego subsonica.

Skomentuj

Zamieszczone przez umberto
                ale to to muli niemiłosiernie.
                umberto, ustawiasz przesunięcie fazowe na 0 i jest ok.
                Ew można przeca ominąć całego pre jednym przełączeniem...
                BTW - zabrałem ostatnio do Irka pre do suba by Q i w najbliższym czasie odbędą porównawcze testy odsłuchowe i pomiary.
                To powinno wszystko wyjaśnić.

Skomentuj

ma ktos moze schemat tego filtra sub2 z carton audio? kiedys go mialem i gdzies wcielo :/

Skomentuj

od jakiegoś roku używam tego filterka (by Q). jest naprawde dobry, powiem wiecej jest bardzo DOBRY. jak mailem BSW i zmieniłem preampa z jakiegoś szmelcu na ten to roznica była znaczna. zupełnie inna dynamika.

Skomentuj

dj_zibi, jaki filtr chlopakow z wrocka? zapodaj jakies info

Skomentuj

Zapewne ile fitrów tyle różnych dobroci. Inna dobroć to inna odpowiedź impulsowa, możliwe że tu jest pies pogrzebany.

Skomentuj

takero, a masz może zdjęcia obecnie produkowanego prze irka panelu?
                          to co pyło na poczatku raczej nie wyglądało za dobrze.
                          Elektronika jak najbardziej OK ale sam panel wygladały jakby można było jeszcze nad tym popracować.
                          Pragnę jednak jeszcze raz zaznaczyć ze elektronika i jej wykonanie jest przedniej jakośći. Tu słowa uznania w stronę IRKA.
                          Sam zastanawiam sie czy nie kupić aby tylko samej elektroniki (wzmacniacz dokłądnie a reszte wykonac samemu. tym bardzie ze na allegro wyrwałem niezły kawał radiatora idealnie nadającego sie na panel.
                          pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez ditomek
                            ale sam panel wygladały jakby można było jeszcze nad tym popracować.
                            coo ?
                            No kurcze - wygląda conajmniej jak każdy inny panel w cenie ~1000zł.
                            Nie wiem do czego można się w nim przyczepić:

ditomek, jesteś pewien że Ci się z czymś innym nie pomylił ? :P

[ Dodano: 2006-12-07, 13:50 ]
                            teraz są ładniejsze gniazda Hi In :)

Skomentuj

To ten sam panel.
                              Nadal uważam ze mogłby wyglądać lepiej.
                              przede wszystkim płaski radiator w kolorze czarnym, jak podkład do którego jest montowany.
                              Włąśnie taki radiator kupiłem.
                              Zresztą kiedyś chyba igod robił panele do subów. te własnie tak wyglądały.
                              pozdrawiam

[ Dodano: 2006-12-08, 08:58 ]
                              umberto, niz znam schematu filtru irka ale ten z cartonaudio jest bez kondensatorów (poza obwodem rezonasowym) i teoretycznie przenosi napiecia stałe.
                              Moze to jest powodem róznicy w brzmieniu.

Skomentuj

Kolor to nie problem, jeśli zamawia się wzmaka można zamówić nawet różowy :P
                                Zamieszczone przez ditomek
                                przede wszystkim płaski radiator
                                no akurat tu walory odsłuchowe boirą góre nad estetycznymi, taki rozmiar radiatora jest optymalny i tyle.
                                Tak naprawde to jakie ma znaczenie wygląd i to w dodatku tanie niuanse ?
                                Panel montuje się z tyłu suba i o nim zapomina :)

Skomentuj

Ja tam wole jak wszystko jest zrobione tak jak powinno.
                                  z przodu fajny głosnik, dookoła ekstra fornir a z tyłu radiator od toski.
                                  Włąsnie szukałem wzmaka igoda który był zrobiony w oparciu o dedykowany profil aluminiowy. swego czasu był na sprzedarz własnie na tym (poprzednij generacji) serwisie.
                                  Z tym że tak wzmak był inny. Chyba PA300 (z elektrody http://www.elektroda.pl/rtvforum/file/pa300ee.pdf)

[ Dodano: 2006-12-08, 09:18 ]
                                  a moze to js był autorem tego panleu
                                  nie moge sobie przypomnieć
                                  szukam i nie mogę znalezc

Skomentuj

imho jest to kwestia gustu, nie ma rzeczy która mi się nie podoba w panelu Irka.
                                    Nie sądze również aby ktoś inny z forum był w stanie zrobić cokolwiek na zbliżonym poziomie - pomijając nawet elektronike.
                                    Bo nie pamiętam aby ktokolwiek zrobił tu panel do suba na blasze wyciętej laserem, malowanej proszkowo i do tego z sitodrukiem...
                                    Proponuje sprawdzić ceny gotowych paneli i porównać z panelem Irka.
                                    Nawet stxowy 200w panel kosztuje 600zl...

Skomentuj

Proponuje zobaczyc ile kosztują prawdziwe panele w sklepach ceny zaczynają się od 1kzł.

djrobo Carton Audio czy jakoś tak ta firma się zwie.

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi
                                        Proponuje zobaczyc ile kosztują prawdziwe panele w sklepach ceny zaczynają się od 1kzł.
                                        to ten nie jest prawdziwy ? ;]

Skomentuj

Czaruję...
                                        X