Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

UniAMP by Irek - pierwsze testy i odsłuchy :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy jest jakaś przeszkoda, żeby tak zrobić?
    i (oczywiście) R48 przylutowany do "+"...

[ Dodano: 2008-06-30, 17:07 ]
    no i jaki potek dać przy założeniu, że źródło to:
    1) CD
    2) Karta na PCM2702

[ Dodano: 2008-06-30, 22:01 ]
    Czy nadal konieczne jest:
    http://diyaudio.pl/files/uniamp_ster...rawka1_138.jpg

w wersji płytki 1.0 (WZMAK2100)?
    Załączone pliki

Skomentuj

Mozna tak podlaczyc ale nie bedzie dzialal detektor napiecia sieci i wzmacniacz chyba nie bedzie sie cicho wylaczal.
      Ten kondensator 100nF warto dolutowac a byl potrzebny w 20% uruchomionych wzmacniaczy. Do konca nie wiem dlaczego tylko w 20% i co jest za to odpowiedzialne.
      Jak wroci do mnie prototyp z ta poprawka to zbadam to dokladniej.

Skomentuj

Przecież detektor napięcia sieci jest za R48, potem jest D9 która i tak prostuje... więc jak podłączę R48 zamiast do prawego AC (u mnie -) do lewego (u mnie +) to powinno działac jak gdyby nigdy nic...

Skomentuj

irek O jakim mowa kondensatorze :shock: Gdzie się go lutuje?

Skomentuj

Do naszych kitów też trzeba to wprowadzić tą zmienę??

Skomentuj

No i co z tego? A gdzie go mam przylutować na radiatorze może :neutral: Z zdjęcia nic się nie dowie nikt, w elektronice konkretne się rzeczy podaje a nie wszystko pokazane na zdjęciu :roll: Musze o tym też napisać na mojej stronie o uruchomieniu UNI tak więc pytam się szczegółowo.

Skomentuj

Hehehe po zdjęciu nie dojdziesz?
                Przyjrzyj się płytce, ja to miejsce znalazłem bez problemów, potem schemat w dłoń i jazda.

Skomentuj

To już wszystko co trzeba zrobić z tym UNI jeśli chodzi o modyfikację?

Skomentuj

Nie na temat...

To już wszystko co trzeba zrobić z tym UNI jeśli chodzi o modyfikację?
                    masakra może przejrzałbyś wypowiedzi irka z tego wątku i przestał zadawać durne pytania ....

Skomentuj

Ok każdy taki kądek znajdzie w swoim warsztaciku

Szopler Pokaż na schemacie gdzie ten kondensator ma być wlutowany jeśli możesz..

bawolek gupolu ja się produkuje a Ty z takimi tekstami... Na stronie macie podane wszystko jak na tacy.. Jakieś nie poruzumienie...

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                        Zamieszczone przez MariuszElektro
                        bawolek gupolu ja się produkuje a Ty z takimi tekstami... Na stronie macie podane wszystko jak na tacy.. Jakieś nie poruzumienie...
                        Lepiej się uspokójcie bo takie zachowanie to świetny początek do powstania niemiłej atmosfery i zdobycia warnów.

Skomentuj

Zamieszczone przez MariuszElektro
                          Szopler Pokaż na schemacie gdzie ten kondensator ma być wlutowany jeśli możesz...
                          Po analizie PCB i schematu wyszło mi coś takiego:
                          Załączone pliki

Skomentuj

Dziękuje :) Niech Irek to podtwierdzi na wszelki wypadek :)

Skomentuj

To dodatkowy kondensator w zasilaniu ktory je poprawia bo biegna do tego punktu dosc dlugie sciezki.

Detektor napiecia sieci pracuje na napieciu zmiennym i jak je wykryje to umozliwia wlaczenei wzmacnaicz a po zaniku seici bardzo szybko wzmacnaicz zostaje wylaczony. W przypadku zasilania z napiecia stalego detekcja wylaczenia sieci nie bedzie prawidlowa.

Skomentuj

Witam!Jestem w trakcie montażu uniampa(czekam na radiator i mozna uruchomic) i zaczął bym obudowe gdybym wiedział jak ma wygladac przedwzmacniacz.I tu pytanie do irka-na kiedy planujesz jego prezentacje?Tak przy okazji to mozna by temat koncówki uniamp zakończyc dodając do plików ze schematem i pcb plik zawierajacy dane techniczne i wskazówki dotyczące uruchomienia,elementów zastępczych,montażu,jakieś uwagi Twórcy itp.Po prostu zebrać to w konkretną całość ułatwiając zyci tym,którzy nie kupili gotowych modułów.

Skomentuj

zbyszek, zadowoli Cię to:

http://mariuszelektro.elektroda.eu/uni.html

?

Skomentuj

dzieki cudny90 za link.To już prawie to o co mi chodziło ale nie do konca.Skupic wszystko w jednym miejscu,dodac dane techniczne ,precyzyjniejszy spis elementów,info o ewentualnym potku na wejściu.

Skomentuj

:!: STRONA ZAKTUALIZOWANA Z UNIAMP-EM :!:

http://www.mariuszelektro.elektroda.eu/uni.html

Skomentuj

o,to to :wink: jeszcze tylko zaznaczyć ,że rezystory 47k 1% a pozostałe 5%dzięki za szybką reakcje.

Skomentuj

irek Mam pytanie :) Jakie temperatury uzyskują tranzystory T7,T6,T16 ; T28,T24,T32 ?? Jakie są straty mocy?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X