Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

UniAMP by Irek - pierwsze testy i odsłuchy :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Można u Ciebie nabyć taką płytkę uniampa v2?
    Nie kręcą mnie bajery. Wystarczy mi sam uniamp

Skomentuj

Jakby ktoś potrzebował to mam zestaw UniampV1 poprawiony wraz z trafo 2x35V, 250W od Irka. Cena 400 zł
      Dodatkowo mam również sterowanie zdalne z potencjometrem ALPS i przełączaniem 4 źródeł dźwięku za 200 zł.
      Było to używane przez niedługi czas i lezy w obudowie testowej.
      Wystawione również na olx

Skomentuj

Chciał bym uruchomić wzmacniacz na innych tranzystorach o niższym napięciu np MJE340/350 na BD139/140, 2SA1837 2SC4793 na bd911/912. reszta tranzystorów pozostaje bez zmian. Czy takie rozwiązanie podejdzie? Jeśli nie to prosił bym o podanie innych przykładów. I jakie maksymalne napięcie mogę wtedy zastosować?

Skomentuj

Zamieszczone przez golombek1991 Zobacz posta
          Chciał bym uruchomić wzmacniacz na innych tranzystorach o niższym napięciu np MJE340/350 na BD139/140, 2SA1837 2SC4793 na bd911/912. reszta tranzystorów pozostaje bez zmian. Czy takie rozwiązanie podejdzie? Jeśli nie to prosił bym o podanie innych przykładów. I jakie maksymalne napięcie mogę wtedy zastosować?
          A jaki jest cel takiej modyfikacji? Pewnie zagra na BD, ale ich dostępność jest podobna co MJE.
          Jako sterujące możesz dać TTC/TTA od Toshiby, bo ze zdobyciem 2SC4793 może być problem.

Skomentuj

Podbijam pytanie czy ktoś ma płytkę Uniamp150V2? :)

Skomentuj

Nie do kupienia. Jakiś czas temu pisałem do Irka i niestety nie ma i nie udostępni projektu.
              Mam v1 jakbyś chciał.

Skomentuj

Zamieszczone przez obelix94 Zobacz posta
                tak się składa że mam złożony /w sensie płytkę + radiator + Trafo / z zamówienia 05/2014 grałem na nim jakiś czas w sumie może ze 2-3 lata ale dosyć mało ( w sensie że dosyć rzadko był używany ) , ostatnio go odpalałem pojawiały się jakieś trzaski , nie pamiętam tylko czy od razu po włączeniu czy po jakimś czasie , Trafo z toroidy (dedykowane) , jeśli kolega niczego nie znajdzie a będzie zainteresowany to myślę ze się dogadamy.
                PZDR
                Last edited by ttoip; 19.01.2024, 17:15.

Skomentuj

Zamieszczone przez obelix94 Zobacz posta
                  mam nowe 3 płytki v2 + trafo +-35/250VA i 3x unizab v2 jakby ktoś chciał

Skomentuj

Ja bym chciał jedną płytkę uniamp v2.
                    Pisz na pw szczegóły

Skomentuj

Zamieszczone przez leowhy Zobacz posta

pamietaj ze ogloszenie MUSI ZAWIERAC CENE

Skomentuj

Zamieszczone przez leowhy Zobacz posta

pw tez bym był zainteresowany 1 szt uniampa i może unizaba

Skomentuj

haha prawie jak jakis biały kruk wrzucilem w ogloszenia szczegoly (jak moderacja klepnie to sie pojawi)
                          Last edited by leowhy; 21.01.2024, 00:36.

Skomentuj

Jaka jest funkcja tranzystorów T2 T13 T25 T33 ?

Skomentuj

Zabezpieczenie nadprądowe. Można powiedzieć, że odpowiadają za zabezpieczenie przeciwzwarciowe.
                              Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Dzień dobry,
                                Czy jest jakiś sklep do którego można wysłać listę komponentów do Uniamp V2 i stworzą gotowe zamówienie?

Skomentuj

na allegro jest kilku takich sprzedawcow, ktorzy maja prawie wszystko

plytke masz?

Skomentuj

Ja do czegoś innego(jak brałem kiedyś udział w zamówieniu grupowym) wybierałem części sam. Nie pamiętam tylko czy był to DAC czy coś innego.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                      na allegro jest kilku takich sprzedawcow, ktorzy maja prawie wszystko

plytke masz?
                                      jutro będzie miał

Skomentuj

Tak, tak płytkę V2 i trafo już posiadam :)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X