Jakby ktoś potrzebował to mam zestaw UniampV1 poprawiony wraz z trafo 2x35V, 250W od Irka. Cena 400 zł
Dodatkowo mam również sterowanie zdalne z potencjometrem ALPS i przełączaniem 4 źródeł dźwięku za 200 zł.
Było to używane przez niedługi czas i lezy w obudowie testowej.
Wystawione również na olx
Chciał bym uruchomić wzmacniacz na innych tranzystorach o niższym napięciu np MJE340/350 na BD139/140, 2SA1837 2SC4793 na bd911/912. reszta tranzystorów pozostaje bez zmian. Czy takie rozwiązanie podejdzie? Jeśli nie to prosił bym o podanie innych przykładów. I jakie maksymalne napięcie mogę wtedy zastosować?
Chciał bym uruchomić wzmacniacz na innych tranzystorach o niższym napięciu np MJE340/350 na BD139/140, 2SA1837 2SC4793 na bd911/912. reszta tranzystorów pozostaje bez zmian. Czy takie rozwiązanie podejdzie? Jeśli nie to prosił bym o podanie innych przykładów. I jakie maksymalne napięcie mogę wtedy zastosować?
A jaki jest cel takiej modyfikacji? Pewnie zagra na BD, ale ich dostępność jest podobna co MJE.
Jako sterujące możesz dać TTC/TTA od Toshiby, bo ze zdobyciem 2SC4793 może być problem.
Podbijam pytanie czy ktoś ma płytkę Uniamp150V2? :)
tak się składa że mam złożony /w sensie płytkę + radiator + Trafo / z zamówienia 05/2014 grałem na nim jakiś czas w sumie może ze 2-3 lata ale dosyć mało ( w sensie że dosyć rzadko był używany ) , ostatnio go odpalałem pojawiały się jakieś trzaski , nie pamiętam tylko czy od razu po włączeniu czy po jakimś czasie , Trafo z toroidy (dedykowane) , jeśli kolega niczego nie znajdzie a będzie zainteresowany to myślę ze się dogadamy.
PZDR
Skomentuj