Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

przebudowa forte 101s

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

przebudowa forte 101s

mam stary wzmak forte 101S który zasosowanie miał w radio węźle...ma on wyjścia na 4 głośniki i wychodzi wówczas 4x50 lub można 2x100 W ale z tego co wiem to wzmacniasz mono...Potrzebuje jakiegoś schematu i czy moge zmostkować to jakoś aby miał wyjście tylkona jeden głośnik a konkretnie na suba.....skoro bedzie pod suba wiec barwa jest mi zbedna...moge sygnał podłaczyć prosto pod końcówke mocy czy raczej pod suwak "volume"? :)
    i tak przy okazji chciałbym sie spytać czy mozna gdzieś kupić jakiś układ który mógł bym założyć do tego wzmaka który włańczał by automatycznie go po dostaniu sygnału z ampitunera bo chciałbym go dzieś głeboko zbunkrować aby nie trzeba było za każdym razem latać i włańczać/wyłańczać tą spawarkę...nadaje sie to wogle pod suba.???..spewnoscia jest masywy..nie wiem ile to wazy..ale jest ciezkie :)
    dziekuje za pomoc
    Załączone pliki

To jest wzmacniacz monofoniczny pracujący w mostku i niczego juz w nim nie zmostkujesz,osiąga on moc 100W przy obciązeniu 4ohm.Są w nim 4 gniazda wyjściowe po 2 łączone w szereg i potem równolegle aby można było podłączyć 4 kolumny 4ohm 25W jeśli chcesz podłączyć jeden zestaw głośikowy/glośnik/subwoofer to zmostkuj jedno gniazdo np. to po prawej na dole i obciążenie(głośnik) podłącz pod gniazdo wyzej czyli górne prawe.Zamieszzcam schemat blokowy z rozrysowanymi połączeniami gniazd wyjściowych wzmacniacza Forte 101s dla rozwiania wszelkich wątpliwości :

Skomentuj

Czaruję...
    X