Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

TDA 2005S

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

TDA 2005S

Witam:)

Szukam schematu do kostki TDA 2005S, tak aby uzyskać wzmacniacz monofoniczny...szukałem takiego ale znajdywałem tylko wersje stereo:/ Acha, kostke mam za free, elementy też sie znajdą więc nie radźcie mi kupna czegoś innego bo to wszystko już posiadam :P Zaznaczam że to bedzie mój pierwszy wzmacniacz:] I mam jedno pytanko...jak nie mam płytki drukowanej to moge wszystko zamontować na drewnianej deseczce, i połączyć drutami miedzianymi od spodu??

Pozdrawiam Shiver

[ Dodano: 2007-02-21, 20:26 ]
    No to jak...nikt nie wie jak to zrobić?? I czy w ogóle da sie to zrobić??

TDA2005S- stereo
    TDA2005M- mono (mostek)

Chociaz tak naprawde nie wiem czym te dwie wersje sie roznia.

http://www.datasheetcatalog.com/data...TDA2005S.shtml

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver
      jak nie mam płytki drukowanej to moge wszystko zamontować na drewnianej deseczce, i połączyć drutami miedzianymi od spodu??
      możesz ;]

Skomentuj

irek

Heh, tego Pdf to juz milion razy widziałem, i nie znalazłem tam odpowiedzi na moje pytanie...coś mi sie wydaje że tego chyba nie da sie zrobić na tej kostce...albo wiem...mam tu taki schemacik:

Jednak prawde mówiąc nie wiem gdzie tu w ogóle umieszczona jest ta kostka, gdzie zasilanie, i czy w ogóle można go stosować do wersji S...jak by ktoś mógł to prosiłbym o jakaś korekte schematu i ewentualne łopatologiczne wyjaśnie poruszonych kwesti :)

Pozdrawiam Shiver

Skomentuj

więc tak - w pdfie napisali że wersja S to stereo a m to mostek :P

cholera wie czy mozna je stosować zamiennie :/ pewnie nie

na oko wersja M ma na wejściu jeszcze odwracacz fazy więc wystarczyło by dorobić go na zwykłym opampie i mozna robić mostek :)

robisz schemat z wersji S i dodajesz odwracacz fazy a głosnik podłaczasz między zaciski + i + wyjść głośnikowych na stero

Skomentuj

Sound Wave

Jeszcze tylko powiedz mi jak mam zrobić taki odwracacz fazy, oraz gdzie mam go upchać w schemacie i będzie git :P

Skomentuj

R1=R2= no niewiem 47k - podłączasz go na wejściu układu -

zasilanie mozesz zrobić na zenerkach + rezystor
              Załączone pliki

Skomentuj

Przeciez masz w pdf-ie schemat mostkowy! A ta litera S sie nie przejmuj.

Skomentuj

Acha czyli oznaczeniami sie nie przejmpwać...hmmm...no to juz chyba wszystko wiem :mrgreen:

Dziekuje serdecznie za pomoc i poświęcony czas :wink:

Skomentuj

Czaruję...
                  X