Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Prawidłowy montaż radiatora - GainClone

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Prawidłowy montaż radiatora - GainClone

Witam,
    Znalazlem na allegro takie wzmaki/ koncówki mocy GC:
    http://www.allegro.pl/item170427411_...iotrek608.html

http://www.allegro.pl/item169211501_...m_3875_tf.html

Wszystko fajnie, ale jakos nie jestem przekonany czy scalak przykręcony do jednego zebra radiatora, albo do metalowej plyty bedzie w stanie oddac chocby 1/3 wydzielajacej sie na nim mocy nawet przy srednim poziomie głośności.
    Jak wy to widzicie?
    Badz, co badz zanim wydam powiedzmy 400zl warto by bylo wiedziec czy bedzie to gralo.
    pozdrawiam,

jak chcesz wzmaka na LM czyli GC mam do sprzedania w duzo ladniejszej obudowie i z przedwzamcniaczem. jak jestes zainteresowany to pisz na PW

Skomentuj

te obie propozycje to jakos slabo w chlodzenie wyposazone i nie za taka kase...

Skomentuj

heh, normalnie brak słów :)
        To się nazywa brak logicznego myślenia...
        ktoś robi "haj endowego" wzmaka i nie stać go żęby kupić radiator o profilu takim aby mógł być prawidłowo ustawiony i chłodzić, ale może ma to na celu własnie rozgrzanie końcówek bo wtedy lepiej grają ?
        Były już takie teorie...
        Jak dla mnie to fuszera.

Skomentuj

prosta sprawa, oszczedzaja na czym sie da... w moim GC duzy radiator potrafi zrobic sie goracy...

Skomentuj

wyobrazcie sobie co u mnie sie dzieje,mam 2x4780 na radiatorkach 5x5x19cm na kazdy i wentylator 12cm :P

Skomentuj

wentylator w domu ? dla mnie pomyłka.

Skomentuj

niestety grzeje sie ale regulowany termistorem wiec niczym sie nie przejmuje bo jest cichutko...

Skomentuj

jest sens się bawić w wentyle przy tak małej mocy i tak malych wymaganych radiatorach ? imho nie...
                  co było powodem że się na to zdecydowałeś ?

Skomentuj

Hehehe tak myslalem, swoja droga cos jest nie halo zeby robic wzmaka na mozliwie najlepszych pozespolach i nie potrafic przykrecic radiatora.
                    Chyba ze dlatego ktos sprzedaje, bo mu zabezpieczenie wylacza kostke jak gała volume na 9:00

mIKI. dzieki ale ja planuje symka.

Skomentuj

slusznie:)

Skomentuj

jest sens się bawić w wentyle przy tak małej mocy i tak malych wymaganych radiatorach ? imho nie...
                        co było powodem że się na to zdecydowałeś ?
                        wentylator jest bo radiatory niewielkie,czy masz pojecie w ogole jak ta koncowka sie grzeje?
                        a czy 2x120W w takim wzmaku to malo?

Skomentuj

jakoś nie sądze żeby ten lm potrafił oddać 120w, coś on mi się za mały wydaje - niewiele większy od zwyklego lma 3886 jest.
                          chcesz zobaczyć jaki ja mam radiator do końówki 2 x 100w ? :smile:
                          taki wzmak to zwykła domowa końcówka,a to że lmy lubią się grzać - trudno :P
                          dla mnie przy mocach rzędu 100w wentyl w domu to po prostu zło i tyle,
                          wole zastosować większe radiatory i nie bawić się w takie historie.

Skomentuj

no jasne jak jest kasiora na dokladanie to oczywiscie,ja narazie wykorzystalem to co mialem,z czasem dam po wielkim radiatorze na jedna koncowke..

Skomentuj

Lm sie grzeje duzo jak mu sie da 2x40v lub cos podobnego,jak mu dawalem 2x30 to lodówka.

Skomentuj

Tasior, kwestia scalaka, raz kupiłem niby oryginale, płacąc za nie kupe kasy i grzały się jak cholera, potem za jakiś czas kupowałem scalaki w śmiesznej cenie - byłem pewien że to podróby i że zaraz padnie połowa.
                                Grzały się duużo mniej i do dziś wszystkie grają :)

Skomentuj

w humie byly po 6 zł .... i juz niema ;/

Skomentuj

z humą to różnie bywa - radze uważać.

Skomentuj

Lm sie grzeje duzo jak mu sie da 2x40v lub cos podobnego,jak mu dawalem 2x30 to lodówka.
                                      to nie 3886 a 4780...

Skomentuj

a mozecei mi powiedziec jak to jest z zamawianiem probek scalakow z National Semiconductor?
                                        Wiem ze za jednym razem mozna zamowic max 5 czesci, czy moga byc takie same czy musza byc rozne i jak czesto mozna cos zamowic oraz czy moga sie powtarzac?

Skomentuj

Czaruję...
                                        X