Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wzmacniacz...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wzmacniacz...

Witam
    Posiadam wzmacniacz http://www.matronix.pl/?cmd=WST300TP podlaczony pod głośnik ravemaster 124II i mam pytanie po wlaczeniu i podlaczeniu wszystkiego glosnik wydaje takie jakby buczenie gdy nie leci zaden dzwiek tak jak by bylo jakies przebicie lub cos... poprostu jesli nie leci dzwiek to slychac takie dosyc ciche buczenie... co moge wymienic zeby to zmienic?? jakies leprze kondensatory we wzmaku?? czy co?? i jak moglbym polepszyc troche jego jakosc wymieniajac wlasnie kondy itd...?? co zrobic by byl lepszy i jesli dam transformator nie 300 VA tylko mniej to spadnie moc wydzielana na glosniku?? i czy zmieni sie cos jeszcze??

to przydźwięk.... niestety myśle że problemem jest sama konstrukcja wzmaka. sproboj odsunąć trafo albo ustawić je inaczej względem zmaka - moze coś pomoze....

zmiana trafo na mniejsze obnizy moc wzmaka jeśli nie przegniesz (np zamiast 300W dasz 50) to nic więcej nie powinno się zmienić (przy zachowaniu napięcia oczywiście)

Skomentuj

A ja bym se z masą też pojeździł,dość częsty błąd.Łapie się ją jak popadnie a później wsio buczy.Jeden punkt,w gwiazdę ją.

Skomentuj

rozumiem ze masa ma isc do uziemnienia w gniastku tak ?? w elektronice za wiele nie wiem

Skomentuj

To jest gotowy wzmak wiec ja bym raczej pytal firme ktora go wykonala a nie ludzi na forum co go raczej nie posiadaja.

Skomentuj

a ja bym sprawdzil kabelek ktorym dostarczasz sygnal. te najtansze kabelki szybko sie sypia i jak padnie masa to takie dziwne dzwieki sa... (niech tylko kasa wpadnie to kupuje markowe kable :evil: )

czy to buczenie jest slyszalne jak odlaczysz kabel sygnalowy??

Skomentuj

no jak odlacze kabel sygnalowy to nie buczy... to wiedzialem ale co mi z tego jak buczy jak podlaczam... juz dalem lepszy kabel i mniej ale i tak kupie jakis dobry

Skomentuj

i po raz kolejny okazalo sie ze caly efekt psuje najmniejszy detal...

Skomentuj

Czaruję...
                X