Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Unitra WS 315 - jaki sub ??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Unitra WS 315 - jaki sub ??

Witam,

Mam w domu wzmacniacz Unitry 2x25W.
    Mam zamiar zakupić/zrobic do niego jakiś subwoofer (skrzynie).
    Czy takie maleństwo da rade obsłuzyc głosnik 25 cm lub 30 cm. Bo chiałbym aby sub miał własnie głosnik takiej wielkosci.

Co polecacie mi do tego wzmacniacza. Jestem laikiem w tych sprawach, dlatego wlasnie zwracam sie do Was aby usłyszeć zdanie fachowców.

Zmiana wzmacniacza raczej nie wchodzi w gre :(

Za odpowiedzi z góry dziekuje

No cóż,ciężko będzie,za mała moc.Trzeba by szukać głośnika o wysokiej efektywności,przy tej mocy 10cali a już 12 to na pewno pomyłka.Sub potrzebuje prądu a twój wzmak mu go nie da.Można by pokombinować z 18cm teslami ale raczej nie ma sie co spodziewać powalających efektów.Najlepiej postarać sie o porządny wzmak.
    PZDR

Skomentuj

Beyma 8BR40 czy jakoś tak 50W znamionowej... albo 10BR50 75- może pociągnie.

Skomentuj

Space dobra myśl,nie wpadłem jakoś na to.No ale to wyjdzie taki mini sub...
        PZDR

Skomentuj

Czyli wychodzi na to, że max 25 cm i wysoka skuteczność. Grac będzie ale efektów za bardzo nie moge się spodziewać.

Mysle jednak o czyms duzym, w razie czego zmienie jednak ten wzmacniacz na cos wiekszego. Bo zalezy mi wlasnie na duzym głosniku a nie maleństwie :)

Skomentuj

No to zastanow sie wkoncu. Na twoim miejscu zrobil bym sobie projekt tzn dobral glosnik do rozmiaru pokoju, gustu sluchacza, wykonal odpowiedni wzmak, zrobil kosztorys wszystkiego i do roboty po co kombinowac. Tez mam jakis stary wzmak w piwnicy ale po co mi, to nie kombinuje nic z nim i nie licze na zadne cuda w ten sposob nie oszukuje siebie.

Skomentuj

Na cuda nie licze, bo mam do wydania gdzies 110 zł na suba. Wiec dlatego na dzien dzisiejszy nie wchodzi w gre zmiana wzmachola, ale może w przyszłosci cos dozbieram i zakupie jakis wzmacniacz odpowiedni.

Skomentuj

No to moze ci pociagnie tez wzmak LW800 4 ohm a jak dozbierasz kasy to juz nie bedzie sensu zmieniac wzmaka tylko calego suba np na CW1002C w closed + wlasny naped (ale nie tda) z kitu np NE

Skomentuj

Czaruję...
                X