Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem- Wzmacniacz UHER VG30

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Problem- Wzmacniacz UHER VG30

Posiadam wzmacniacz Uher VG30 (jakiś niemiecki szajs ale grał spoko) do czasu aż postanowiłem go lekko zmodyfikować. Posiadał od 2 wyjścia czincz i dwa takie "jakiś inne" ale pogadałem z w szkole z facetem od elektroniki i powiedział jak to przerobić na czincz więc się wziąłem do roboty. Ściągnąłem tylko tylną ściankę i jedyne co zrobiłem to odkręciłem 3 śrubki które miały przylutowane kabelki do masy. Kiedy wszystko zrobiłem (nowe czincze grały spoko) po podłączeniu głośników brakuje niskich tonów i nie wiem co jest grane...

krzyhoo9, a na starych wejściach nadal jest dobrze? Śrubki z kabelkami do masy, możesz jaśniej? Co znaczy, ze "nowe czincze grały spoko"? A potem piszesz, żę dopiero po tym podłączyłeś głośniki, więc gdzie one grały?

Postaraj się napisać to bardziej zrozumiale...

Skomentuj

Chciałem w nim wymienić wyjście na tuner i tape (tak żeby był czincz bo były inne). w trzech miejscach do tylnej obudowy były przylutowane kabelki ale musiałem jej odlutować bo musiałem podocinać dziurki. Wszystko zrobiłem ale jak polutowałem z powrotem te kable i skręciłem obudowę dźwięk stał się strasznie zniekształcony i wogóle nie ma niskich tonów... nie wiem w czym leży problem...

Skomentuj

krzyhoo9, albo coś przypadkowo uszkodziłeś, albo źle polutowałeś i coś zwarłeś, albo jakieś śmieci na płytce i robią zwarcie - chyba nic innego być nie może. Odlutuj w ogóle te nowe gniazda i sprawdź.

Skomentuj

ale czy ta masa może mieć aż taki wpływ na zniekształcenia dźwięku??? Dziś już sobie odpuszczę ale jutro się za niego wezme

Skomentuj

krzyhoo9, jeśli jej nie podłączyłeś spowrotem tam gdzie była, albo przykręciłeś jakoś w ten sposób, że nie ma połączenia z masą wzmacniacza - tak, to może być przyczyna.

Skomentuj

Temat do zamknięcia. Przyczyna nie tkwiła we wzmacniaczu tylko CD playerze (brak masy na wyjściu)

Skomentuj

Czaruję...
              X