Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak znaleźć dobry wzmacniacz??

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak znaleźć dobry wzmacniacz??

Chce zrobić sobie zestaw głośników który zainstaluje w swoim pokoju(16m2), tylko nie wiem czym sie kierować w wyborzez wzmacniacza, więc prosze o pomoc.
    Głośniki jakie mają być w zestawie to 6-8 średniotonowych, 2 gwizdki i dwa niskotonowe cos o średnicy 25 cm.
    Jestem ciekawy czy wzmacniacz TECHNICS SU-V55A to pociągnie.
    Nie znam sie zbytnio na tym wszystkim wiec prosze o wyjasnienie co, dlaczego i po co

To może Ty nam wpierw wyjaśnij co chcesz zrobić z tej kupy głośników bo póki co ja nie bardzo wiem jak to połączyć chcesz ;]
    A szczególnie:
    Zamieszczone przez ellod
    6-8 średniotonowych

Skomentuj

to będzie tak:
      -dwie kolumny po 2 średniotonowe
      - dwie średniotonowy i gwizdek
      - dwie średniotonowym
      i z tym basem to dwie kolumny albo jedna ale jeszcze nie wiem, myslałem żeby zrobić dwie kolumny i jak coś to jedną na druga położe to wtedy będzie coś jak jedna kolumna

Skomentuj

nie wiem:
        -czemu tyle głośników ?
        -czemu w tak dziwnych konfiguracjach ? (same średniotonowce, średniotonowce w 2drożnych kolumnach itd)
        -czemu nie zwykłe kolumny, tylko takie nie wiadomo po co kombinowanie ?

Skomentuj

poważnie piszesz czy żartujesz??

Skomentuj

bo jak to rozmieszcze to chyba będe miał przestrzenny dźwięk, a chce to romieścić po rogach pokoju mam skos więc tak jakby 6 kątów wychodzi, no sam widze ze tych średniotonowych jest troche za dużo ale co mam dać?? zamiast średnich gwizdki ??

Skomentuj

przestrzenny dźwięk uzyskasz z wielokanałowego źródła , rozbijanie sygnału stereo na nie wiadomo ile źródeł nic nie da, wręcz zespsuje - choćby scene.
              Kupiłeś już te głośniki ? Jeśli tak to jakie ?
              Jeśli nie to powiedz ile masz kasy, a coś wymyślimy normalniejszego co zagra ;]

Skomentuj

dzisiaj mam dobry dzien i napisze :

Napisz ile masz pieniedzy, jaki wzmacniacz, do czego ma sluzyc sprzet, jakiej muzyki, kina... przecierz nie okleisz pokoju pudelkami... mysle ze chcesz zrobic cos ala zestaw kina domowego najtansza opcja :

tesla 16cm szerokopasmowka x 5 + http://allegro.pl/item180153754_wzma..._promocja.html

sub na GDN-27-150-4-SS + najtanszy wzmak matronixa...

Skomentuj

kasa to coś koło 600-700 narazie, za jakiś czas moze być więcej, narazie to ja mam tylko pomysły jak je rozmieścić i jakie mają miec kształty, muzyka to ogólnie techno ale są tez inne zalezy róznie jest. Coś mozę w stylu tego kina domowego. Jeżeli chodzi o możliwości robienia obudów to narzedzia mam i nawet niezłe umiejętności tylko ni jak niewiem jka to ma być rzeby to było porzadne

Skomentuj

To chcesz muzy sluchać czy filmy oglądać ?
                    Z taką kasą nie poszalejesz, ale może uda się coś ciekawego zrobić, choć nie aż tak widowiskowego jak te kolumny na 10 głośnikach które zaproponowałeś

Skomentuj

http://www.allegro.pl/item179726433_technics_su_v55a_490_watts_polecam_k lasa_aa_.html">http://www.allegro.pl/item179726433_...klasa_aa_.html
                      ja o takim wzmaku myślałem

UWAGI MODERATORA
                      Poprawiłem linka.
                      Takero

Skomentuj

a moze jakies 2+1 ?? nie sztuka miec 50 glosnikow...

Skomentuj

ellod, no to jak chcesz kino z 2 kanałowca ? ;]
                          700zł razem ze wzmakiem ?

Skomentuj

mi sie wydaje że z kasą to bym sie jakoś zmieścił bo te niskotonowe moge mieć orginalne tonsile tylko musze membrany wymienić i to by już sporo zmniejszyło koszty bo kolega mi je doś tanio opchnie a musze tam zmienić tylko zawieszenie i membrane

[ Dodano: 2007-03-29, 19:41 ]
                            ja już nic nie czaje

Skomentuj

Powiem Ci szczerze ze nie bedziesz zadowolony z takiego taniego kina domowego, te 700zl na Twoim miejscu wydal bym na dobre stereo zeby dobrze naglosnilo Twoj pokoj. Mialem stycznosc z takimi sprzetami, no oczywiscie fajnie pieknie, dzwieki z roznych stron, ale bez wyrazu i charakteru. Cos za cos, z mojego doswiadczenia wiem ze nie ma co sie pakowac w taki tani sprzet. Dobrze sie zastanow

Skomentuj

wiesz w sumie to wszystko będzie lepsze od moich teraźniejszych głośników, ale mysle sie podjąc zobacze co z tego wyjdzie

Skomentuj

co nie oznacza że warto się w kupe pakować.
                                  Imho jeśli masz już jakąs tam kase możę warto coś godnego uwagi za nią stworzyć ?

Skomentuj

moze jaśniej objaśnie jak ma to wyglądać te dwie kolumny (2 średnie i gwizdki) mają być w rogach pokoju(od sufity znaczy sie u góry), na środku pokoju mam taką belke ona jest w suficie i do nie bym dał dwie po dwa średnie i potem koło wyra dwie kolumny po każdej stronie i tu mam pytanie jak lepiej tak dwa średnie w kolumnie czy gwizdek i średni bo niskie to mam dwie opcje gdzie więc dwie kolumny jak coś to jeden na drugi położe to styknie

Skomentuj

ellod nie chcemy decydowac co masz robic, przyznam sam sie na tym malo znam, ale sa tu ludzie ktorzy znaja sie na rzeczy i maja duza wiedze na ten temat. Mysle ze dobre stereo pobilo by na glowe to kino domowe.

Skomentuj

mam nadzieje że mi pomozecie teoretycznie to jakoś normalnie zaplanowac a jaki będzie efekt to sie okaże

Skomentuj

Czaruję...
                                        X