Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak znaleźć dobry wzmacniacz??

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ellod, zacznijmy od tego że wszystkie głośniki w jednej kolumnie powinny się jak najbliżej siebie znajdować,a nie jakoś po pokoju być rozstrzelone...

Z tego co napisałeś na temat kolumn to naprawde ciężko coś zrozumieć...
    Jaki jest jego metraż i jakie masz możliwości ustawienia kolumn ?

Skomentuj

ja to narysuje ale jutro to pokarze bo dzisiaj nie mam czasu metraż to 16m2 nie jest tak strasznie wysokośc 2.4

Skomentuj

Ellod,
        czytajac twoje posty dochodze do wniosku że nie jestes specjalnie wybredny jesli chodzi o jakość dzwieku. W zwiazku z tym ja bym ci proponował zamiast bawic sie w budowe 10 kolumn o czym raczej nie masz pojecia sadzac po pytaniach, kupic sobie jakis zestaw do kompa (np. http://sklep.benchmark.pl/pelny_23976.html ) badz plastikowe kino domowe (siakis Samsung czy Philips). Wcześniej przejdz sie do jakiegos saturna czy innego media marktu i niech ci cos takiego podłaczą. Załoze sie ze bedziesz zadowolony z takiego dzwieku, a oszczedzisz sobie kupe roboty.
        Bądzmy szczerzy nie kazdy kto ma malo kasy i nie słyszy jak kable graja musi zaraz budowac Bog wie co zeby byc szczesliwym.
        pozdrono brawo brawo tylko takie rady dawajmy... po to gosc wchodzi na diy ażeby zrobić coś wlasnorecznie... i nawepno takie diy przebije wiekszosc zestawow 5.1 z allegro

[ Dodano: 2007-03-29, 23:27 ]
        Przepraszam... :oops:

A tak powaznie, to mysle ze nie zawsze jest sens forsowac samodzielna budowe, czasem mozna pokazac ze sa tez inne drogi, nie kazdy moze/chce byc diy-ersem. Wiele osob porywa sie na samodzielna budowe dlatego bo nie zdaja sobie sprawy jak to naprawde wyglada (widac ze pytajacy nie przeczytal ani jednego watku przed zalozeniem topicu). Ja poprostu chce nam wszyzstkim zrobic dobrze

Skomentuj

czego odrazu wszyscy uważają że nie wyjdzie, co mi szkodzi spróbować. Może jak mi pomożecie to aż takie straszne to nie będzie

[ Dodano: 2007-03-30, 18:08 ]
          miałbym miejsce w pokoju żeby np dwie kolumny od altusa wstawic ale to chyba nie będe miał wtedy przestrzennego dźwięku dlatego myślałem o większej ilości mniejszych kolumn

a co myslicie o pomysle altusy 110 i do tego jakieś jeszcze dwie inne satelitki wyjdzie taniej niż ta ilość głośników i chyba lepiej

Skomentuj

do uzyskania przestrzennego dźwięku potrzebny jest sygnał zakodowany w 5.1, 6 kanałowa końcówka dźwięku, ze stereo nie uzyskasz przestrzennego dźwięku w tym znaczeniu o którym myślisz choćbyś wsadził do tego pokoju nie wiem ile kolumn...

Skomentuj

No to ja sie jeszcze zastanowie co zrobie. Ale ten pomysł ostatni chyba mi sie spodobał może przestrzennego dźwięku nie da ale chyba będzie fajnie grało

Skomentuj

chyba nie.
                Wybacz, ale dla mnie to jakieś nie wiadomo co...

Skomentuj

przejrze dział z tymi gotowymi konstrukcjami i jak mi coś sie spodoba to zrobie podobne

Skomentuj

Zamieszczone przez ellod
                    przejrze dział z tymi gotowymi konstrukcjami i jak mi coś sie spodoba to zrobie podobne
                    Od tego to ty powinieneś zacząć.

Skomentuj

Zamieszczone przez ellod
                      :shock: koleś pomyślał troszke... :shock: gratuluje...

Skomentuj

czy ten temat nie powinie lezec w koszu?? po primo tresc nie zwiazana z tematem i w zlej kategorii...

Skomentuj

na życzenie zakładającego zamykam :)

Skomentuj

Czaruję...
                          X