Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wzmacniacz przemo27 opinie i uwagi!!!!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wzmacniacz przemo27 opinie i uwagi!!!!

Witam wszystkich

Chciałem przedstawić układ wzmacniacza wersje 100W

Układ oparty jest na tranzystorach bipolarnych , zasilany napięciem symetrycznym +-40 V

Układ był testowany praktycznie. Wzmacniacz ma niski poziom szumu i dobrą dynamikę.
    Schemat wzmacniacza podobny do znanych już wcześniej układów ( holton symsym sc480 )
    Wzmacniacz pracuje prawidłowo przy niskim prądzie spoczynkowym wynoszącym kilka mA

[ Dodano: 2007-05-17, 22:07 ]
    tu jest link autora na forum fotki i itp.
    http://www.elektroda.pl/rtvforum/vie...802bd4224d7924
    Załączone pliki
    Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

uproszczony holton na bipolarnych.
    Zadnych pomiarow a to ze wzmacnaicz gra to jeszcze troche za malo zeby go tak chwalic.

Co to znaczy ze wzmacniacz ma niski poziom szumow i dobra dynamike? Tzn ile dB S/N i jaka dynamika?

Ostatnio cos duzo ludzi bierze sie za konstruowanie wzmacniaczy a glownie polega to na zmianie kilku elementow w istniejacyh konstrukcjach.

Czy autor tego wzmaka podlaczal go wogule do oscyloskopu czy tylko do glosnika?

Skomentuj

Cos mi sie wydaje ze troche Pan Irek zaczyna zazdroscic ze powstaja nowe konstrukcje a o uniampie jak na razie cisza :razz: zauwarzylem tendencje do krytykowania wszystkich wzmakow ktore nie maja kompletu zabezpieczen i innych "bajerow" cyhba ze co do uniampa sie myle to prosze mnie uswiadomic :mrgreen:
      Pozdrawiam!!!!

Skomentuj

dulin7 chyba jestes śmieszny:) Nie tykam wzmacniacza który bank nie był mierzony, nawet nie widzaił oscyloskopu. Podłacz do kolumn a on się wzbudzi:) Nikt tu nikomu nie zazdrości bo czytałem posty pana Irka który nawet za Ciebe by połowe wzmacniacza obliczył. więc twoje uwagi sa nie na miejscu.

Mam uniampa od Irka jednak jeszcze nie podłaczyłem ponieważ czekam jak na zmiłowanie aż szanowny Tasior zechce mi podesłac pliki które otrzymał od konstruktora. Ale coraz bardzije podobają mi sie wzmaki które mają wszystko w sobie.

Skomentuj

Ok przepraszam, wiem ze nie popisalem sie tym postem ale dzisiaj zly dzien mam i wszystko mnie denerwuje sorry!!! :???:
          Pozdrawiam!!

Skomentuj

Tak, bardzo zazdroszcze wspanialej niesprawdzonej przerobki holtona.

Uniampy stereo dostalo 6 osob na testy kolejne 6 prototypow wykonalem w wersji z dwoma parami tranzystorow mocy. Kolejne 4 uniampy stereo montuja sie dla nastepnych chetnych.
            A ile powstalo wzmakow "projektu" przemo27? moze jeden? To faktycznie juz czas pochwalic sie o tym calemu swiatu :)

Skomentuj

irem a możesz ten temat usunąć bo mało osub ty zagląda ok nom a kiedy będe płytka i schemat do uniampa
              Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

:arrow: a moze by tak szanowny Zibi uspokoil sie,bo niesiedze 24/h na kompie ,a najlepszym sposobem kontaktu jest GG lub mail (powiadomienie mam),a nie PW ...

Skomentuj

Czaruję...
                X