Chłopaki nie byłem do końca pewien ale teraz już wiem. To kombo co polecił mIKI jest świetne jak na początek. sygnał jest czysty. Brak śmieci w sygnale. Naprawdę godne polecenia
Antene oczywiscie tzreba zestroic na danym aucie i w danym miejscu ustawienia. Przesuniecie o 10cm odstraja mocno antene.
najlepsze polozenie i jedynie sluszne to srodek dachu.
ML-145 to bardzo dobra antena, ale do niej musisz miec radio z regulacja RFGAIN-u i naczej bedzie masakra... w miescie istny jazgot.
Co do nielegalności radia UNIDEN, czytałem na elektrodzie, że nie jest nielegalne używanie go tylko rozprowadzanie, i chociaż takie kupię, to wine ponosi ten, kto mi go sprzedał, mi nie mają prawa go zabrać ( jakoś tak, ale w każdym razie można spokojnie kupować )
Będę w stanie sam w domu sobie zestroić antene? Trzeba mieć do tego jakiś miernik SWR, czy coś takiego? Co to jest dokładnie, gdzie to kupie? Mam nadzieję, że majątku nie kosztuje.
Teraz pytanie z innej beczki trochę: Czy w ogóle potrzebne mi jest radio CB? Na dłuższe trasy ( ponad 200km ) będę pewnie jeździl tylko w wakacje :P A przeważnie to myślę, że pokonywał będę tylko odległości 20-80km w terenie przedmiejskim, albo "na trasie"
Czy rzeczywiście radio CB się przydaje? Bo rozumiem np. , gdybym jeździł TIRem, ale na takie krótsze trasy
Jak kupujesz cos nielegalnego to tez stajesz sie przestepca. To tak jak kupienie czegos kradzionego wiedzac ze jest kradzione.
Radio nie ma deklaracji zgodnosci a bez takiej deklaracji nie wolno ci go uzywac. Proste. Takie sa przepisy w calej uni zreszta.
chociaż takie kupię, to wine ponosi ten, kto mi go sprzedał, mi nie mają prawa go zabrać
[code]W odniesieniu do użytkowników, podczas kontroli, CB radio może zostać zabrane do depozytu celem przeprowadzenia badań i dalszego postępowania (wydanie decyzji o zakazie użytkowania w przypadku niespełnienia wymagań).[/code]
Zamieszczone przez cudny90
Będę w stanie sam w domu sobie zestroić antene? Trzeba mieć do tego jakiś miernik SWR, czy coś takiego? Co to jest dokładnie, gdzie to kupie? Mam nadzieję, że majątku nie kosztuje.
Wystarczy kupić reflektometr - koszt ok 34-40 zł - i można strojenie wykonać samemu. Warto go posiadać i od czasu do czasu dokonywać pomiarów kontrolnych. Przed zakupem wykonaj sztuczne obciążenie 50 om i 100 om dzieki czemu będziesz mógł sprawdzić poprawne działanie urządzenia.
Zamieszczone przez cudny90
Czy w ogóle potrzebne mi jest radio CB
Jak nie kupisz to nie będziesz wiedział. Po jakimś czasie użytkowania stwierdzisz, że jest to bardzo przydatny wynalazek szczególnie jeżeli twoje okolice bogate są w liczne ograniczenia prędkości a Ty posiadasz 'ciężką nogę'. Obecnie jest sporo remontowanych dróg i zmian organizacji ruchu i także w tych przypadkach cb bywa nie zstąpione.
Dla rozwiania wątpliwości http://www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?...t&place=Lead01
Dobra, jednak myślę, że za jakieś 20zł to mi antenę zestroi "gość", który sprzedaje radia w pobliskim mieście :) W końcu nie jest to dużo roboty, a szczególnie dla kogoś, kto z tymi robi od lat
Jakie radio w takim razie polecacie na początek, żeby pasowało do anteny SIRIO ML-145 ? Z tego UNIDENa to się jednak rozmyślę, skoro tak mówicie ...
Żeby cena była nie za wysoka ( nie wyższa niż 250zł najlepiej )
Wyczytałem w internecie, że radio UNIDEN 520 nie może być używane, ale policja nie może wymagać od właściciela deklaracji zgodności, ani homologacji. Policjant tylko może zobaczyć radio i jeśli podejrzewa, że jego używanie jest niezgodne z prawem to może to zgłosić UKE ( urząd kontroli elektronicznej ) ale policjancji to olewają.
Jeszcze nikt się nie skarżył, że mu policjant wziął radio, czy miał jakieś problemy.
Z tych używek podoba mi się COBRA 29 NW ST, ale pewnie cena sporo podrośnie.
Na razie co do radia to się wstrzymam, pojeżdżę autem z 2 miesiące i zobaczę, czy rzeczywiście to radio jest mi aż tak bardzo potrzebne
Wiecie, gdyby to był koszt 100zł, to spoko, ale to jednak trochę więcej kasy
Od 2 lat uzywam Unidena 520XL, mialem kilka kontroli policji drogowej i jeszcze zaden nie zapytal o obowiazkowe wyposazenie samochodu a nie mowiac juz o cb! Raz to mi sie nawet pytali jaki zasieg ten zestaw moj ma ;p
Ostatnimi czasy robie sporo kilometrow i z wszystkich tych kontroli wnioskuje, ze najwazniejsze dla drogowki jest: trzezwosc(przedewszystkim i jest to warunek konieczny do mozliwosci podjecia negocjacji w sprawie mandatu/pouczenia) a reszte zawsze da sie zalatwic jakims tanszym mandatem za przebieganie przez jezdnie badz tez prelekcja. Jeszcze w zyciu nie dalem lapowki policji.. Ogolnie rzecz biorac gdybym drugi raz mial wybierac radio napewno wybralbym Unidena 520XL.
Ale tu głupoty wypisujecie :P. Po pierwsze kto poleca radia o nazwie COBRA?? Ktoś kto się nigdy w radiu nie słyszał, to są śmiecie nie radia, tak samo jak anteny hustlera :P. Co do radia do 100 PLN to cudny90 nic innego jak cobrę używaną nie wyrwiesz, i to jeszcze musisz dobrze szukać. Niektórzy polecają już z konkretnych radyjek PRESIDENTA WALKERA albo JOHNY-ego II, a co z HARRY-m II?? Nie widziałem aby ktoś je polecił, a jest bardzo dobrym radiem można powiedzieć że jest na 3 miejscu po wymienionych wcześniej. A co do UNIDENA 520XL to jest to samo radio co President Harry II tylko bez filtrowania, które jest w Presidencie. Co do wyższych modeli Presidenta w osobówce jest zbędne ponieważ osobówką nie robi się tylu kilometrów aby się ono opłacało, a pozatym mało kto z niedoświadczonych użytkowników będzie potrafił się takimi radiami obsługiwać, albo będą wieczne pytania "MOBILKI JAK MNIE SŁYCHAĆ" z piskami i szumami w tle. Pozdrawiam
:mrgreen: Zaraz mi się zajady ze śmiechu porobią. Z tego co napiałeś to chyba znasz tylko cobre 19 DX IV, ultra III i inne pochodne. Zapewne nawet w rękach nie trzymałeś innych urządzeń tej firmy.
Zamieszczone przez Darek51085
Co do wyższych modeli Presidenta w osobówce jest zbędne ponieważ osobówką nie robi się tylu kilometrów aby się ono opłacało
Co ma wspólnego wyższy model radia z liczbą kilometrów? Tu chodzi o komfort i osiągi.
Skomentuj