Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zwrotnica problem.............

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

zwrotnica problem.............

Witam
    Poszukuje schematu zwrotnicy do
    góra- ARV 104 4ohm
    środek- ARP 150 4ohm
    dół- 2x ARN 226 07 8ohm

Cała kolumna ma mieć 4ohm
    Czy ktoś ma schemat do tego zwrotki bardzo bym prosił bo to narazie mój największy kłopot.

bardzo prosze o pomoc

pozdrawiam

ja mam schemat tylko dla 8 ohm wiec moglbys skopiowac go a zmienic tylko tor niskotonowy (elementy o 2x wiekszej/mniejszej wartosci)

Skomentuj

PawełS- bardzo dziękuje za schemat. rozumiem że po zmianie toru dla niskich. To zwrotka będzie nadawać się pod ta konfigurację głośników co podałem? I czy mógł bys nanieść te poprawki o których pisałeś? Bardzo bym prosił chce żeby było to dopracowane.

pozdrawiam

[ Dodano: 2007-08-07, 13:11 ]
      Teraz tak sobie myśle że może jednak zrobić 8ohm mam już gotowa zwrotkę bez kombinowania tylko martwię się że ten wzmak http://www.allegro.pl/item222268622_...gainclone.html przy 8ohm nie zapanuje nad GDN i będzie lipa i dlatego chce 4ohm żeby była pełna kontrola. co wy na to ?

Skomentuj

cewka mniejsza 2x a kond wiekszy 2x - co z R+C to szczerze mowiac niemam pojecia (za malo wiedzy nt budowy zwrotnic :roll: ) sredniak i wysoki pozostaje 8ohm
        co do holtona to powiniem miec ok 100W przy 8ohm wiec powinien w zupelnosci wystarczyc. jezeli z czasem sie okaze ze jest za slaby to mozesz zawsze zmienic trafo na takie z wyzszym napieciem na uzwojeniu wtornym...

Skomentuj

Pawel S.= to jak on ma 2x100W to myślę że nie ma co kombinować z zwrotką 4ohm tylko zrobić kolumny na 8ohm i tez powinno być dobrze. Wzmak powinien już odpowiednio zapanować nad GDN-ami. I Chyba tak zrobię że dam 8ohm. Dziękuje za pomoc i za schemat

Skomentuj

Czaruję...
          X