Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

przedwzmacniacz...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

przedwzmacniacz...

witam szanownych kolegów. szczególnie tych mających pojęcie o temacie i ogólnie pojętej elektronice:) hehe

od pewnego czasu choruje na 'ulampowienie' swojego zestawu, na starcie wykluczam lampowy wzmacniacz, mam do napędzenia duże 3way co w przypadku lampy kosztowałoby za wiele.

z takich a nie innych powodów obstawiam na dodanie preampa na lampach który dodałby lampowego smaczku. może macie jakieś godne polecenia konstrukcje? nie interesuje mnie żadna regulacja.
    co myślicie o układach ze strony audioton? http://www.audioton.republika.pl/wzmEL84.html
    a może znacie coś lepszego? ciekawszego?

druga sprawa jest taka ze chciałbym połączyć lampę z 'współczesną' elektronika, mam w domu płytkę z cyfrowym potkiem, selektorem na przekaźnikach wszystko w opcji zdalnego sterowania. czy takie połączenie ma rację bytu? i co o tym myślicie?

pozdrawiam!

w zasadzie to cięzko powiedziec jak to bedzie bramiało.
    wszystko zalezy od Ciebie.
    a skoro tak to dlaczego nie.
    Zrób to co planujesz a przekonasz sie czy był sens.
    w kazdym razie pomysł brzmi ciekawie.

z drugiej jednak strony mozna powiedzieć ze skoro dysponuje się odpowiednio silnym żródłem w roli preampa mozna obsadzić sam .... potencjometr.

ale zakładm ze chodzi Ci o brzmienie :)

osobiście nie jestem zwolennikiem lamp z czysto praktycznych powodów.
    natomiast blask jaki dają jest nieporównywalny z niczym.

Skomentuj

czytając opinie i sugestie producenta moje usherki rozwijają skrzydła przy lampie
      a blask... ahhh;]

dysponujesz może jakimiś ciekawymi schematami?:>

Skomentuj

Zamieszczone przez ditomek
        natomiast blask jaki dają jest nieporównywalny z niczym
        Zamieszczone przez mIKI
        a blask... ahhh;]
        to podlaczcie lampy jako atrape :P

Skomentuj

Czaruję...
        X